arriba

Benidorm aplica un sistema pioner de seguretat en destinació a través de dispositius mòbils

Benidorm aplica un sistema pioner de seguretat en destinació a través de dispositius mòbils

 
La directora general de Turisme de la Generalitat Valenciana, Raquel Huete, i l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, han presentat avui una nova eina de seguretat per a les destinacions turístiques desenvolupada per l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat%o2022tur) i Notico Safe, el projecte pilot de les quals s'ha implantat a Benidorm, en el marc de l'estratègia de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana. La nova eina, presentada per Francisco Martínez, cap del projecte, consisteix a connectar a través de dispositius mòbils els cossos de seguretat de les destinacions turístiques, permetent a més comunicar a residents i turistes qualsevol tipus d'incidència en temps real.
 
L'eficàcia de la nova eina es demostrat en el Fancy Dress Festival de Benidorm, una festa tradicional britànica a la qual van assistir més de més de 40.000 persones. Aquesta prova experimental, desenvolupada per Notico, ha arribat a Benidorm de la mà de l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) i de l'àrea d'Innovació de l'Ens Gestor de la Destinació Turística Intel·ligent de l'Ajuntament de Benidorm, en col·laboració amb la Regidoria de Seguretat Ciutadana.
 
Notico Safe és un servei d'alertes en temps real per a mòbils que permet controlar i visualitzar en tot moment l'enviament i recepció d'informació, possibilitant una presa de decisions més àgil i encertada a totes les parts implicades en els dispositius de seguretat d'esdeveniments en els quals es concentren importants nuclis de població. La prova pilot, ha permès veure els usos que les autoritats públiques i els cossos responsables de la seguretat i atenció ciutadana poden fer del servei per a maximitzar la seguretat en els nuclis de població.
 
En la presentació, Raquel Huete ha destacat la importància de testar aquesta eina a Benidorm, “por ser el vaixell almirall del turisme a la Comunitat Valenciana, la qual cosa propicia que altres destinacions turístiques seguisquen per aquest camí”. “El tema de la seguretat és el nostre punt fort, és un valor que els turistes consideren cada dia més important”, ha puntualitzat.
 
En aquest sentit, Huete ha posat l'accent en la necessitat de mostrar aquesta eina que assegura la seguretat: “Hay que fer-la visible per a demostrar que estem preparats i que gràcies a la tecnologia tenim una seguretat que no es veu, que no molesta, que és intel·ligent i, sobretot, que està ací”.
 
Per la seua banda, l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha precisat que “en Benidorm la percepció de seguretat, la que s'ofereix al viatger en aquesta destinació ens diferencia”. Per açò, ha continuat Pérez que l'esforç que es faça en seguretat és fonamental, “y aquesta ha millorat amb la innovació i la tecnología”. L'alcalde ha conclòs la seua intervenció precisant que “Benidorm no renunciarà mai a ser la punta de llança del turisme a la Comunitat Valenciana conjuminant esforços i recursos de la Comunitat per a millorar com a destinació”.
 
El director de les relacions institucionals de Notico, Bertrand Casse, ha explicat que “la seguretat en les destinacions turístiques pansa per solucions tecnològiques que faciliten la coordinació, el compartir dades i les recomanacions que permeten dotar a les nostres ciutats del més elevat nivell de seguretat”. Casse ha assegurat que “la seguretat és part de l'èxit de Destinacions Turístiques Intel·ligents i Benidorm està entre les ciutats pioneres”.