09/04/2018

Blind Accessible Tourism (BAT) i PleaseApp, dos startups guanyadores dels premis PECES de l’Alfàs del Pi

Nou projectes emprenedors són els guanyadors dels Premis Europeus a la Creativitat i l’Emprendimiento Social (PECES). Tots els guardonats són startups, negocis en ciernes que passen per l’aplicació de les noves tecnologies en nou àmbits diferents, millorant la qualitat i la rendibilitat. Entre elles, destaca el de Millor Iniciativa Turística, el premi de la qual ha correspost a Blind Accessible Tourism (BAT) i a la millor iniciativa tecnològica que ha recaigut en PleaseApp, presentada per Álvaro Polidura Recio. PleaseApp és una aplicació mòbil amb la qual es pot quedar, demanar o pagar en hostaleria.
Els PECES de l’Alfàs del Pi és una nova convocatòria de premis que el seu objectiu és trobar talent emprenedor, estimulant la creativitat, la innovació i l’emprendimiento social dels joves com a resposta als nous reptes. Aquesta primera convocatòria ha comptat amb la participació de 102 projectes emprenedors en les nou categories.
Els guanyadors es beneficiaran d’un espai gratuït de treball, assessorament i mentoring personalitzat, un pla d’empresa, accés a diferents programes de preaceleración o acceleració, a més de formació específica i cerca de finançament adaptat, així com sessions de networking.
A més de BAT Blind Accessible Tourism i PleaseApp, els premiats són Expedició a la Millor Iniciativa Global; MatMap a la Millor Iniciativa Sostenible; Shield Alzheimer domòtica assistencial a la Millor Iniciativa Saludable; Marallavi Films a la Millor Iniciativa Audiovisual; Wallfer University a la Millor Iniciativa Social; Barista a la Millor Iniciativa Innovació Digital i Motos I+D Customs, Born to the Wild a la Millor Iniciativa Cultural i Creativa.
La coordinadora del projecte Invat·tur Emprèn, María José Portalés, ha format part del jurat i en la seua intervenció s’ha referit a la necessitat del sector turístic d’ampliar la seua oferta complementària, d’ací la força de les idees i solucions tecnològiques per a l’empresariado. A més de Portalés han sigut jurats: Juan Manuel Amorós director general de l’Agència Local de Desenvolupament Econòmic i social Impulsa Alacant; Rafael Lafont, director de la Fundació Empresa Universitat d’Alacant, FUNDEUN; Javier Jiménez, director general de Llançadora i director de la Divisió Financera i de la Divisió Comptable de Mercadona; Pedro Gras, responsable de Màrqueting i adjunt d’adreça del Grup Hob