03/10/2019

Cinc destinacions valencianes s'adhereixen a la Red DTI

Un total de 19 noves destinacions espanyoles s’han sumat a la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents (Red DTI) impulsada per Segittur. L’adhesió ha sigut aprovada per la comissió executiva, celebrada a Madrid i presidida per la secretària d’Estat de Turisme, Isabel Oliver. D’ells, cinc són valencians: Villena, Vinarós, Benicàssim, Calp i Finestrat.
Amb les noves incorporacions la Xarxa summa 66 destinacions i 10 membres institucionals. El pròxim 17 d’octubre està prevista la celebració de la comissió plenària a Benidorm, on, entre altres assumptes s’aprovarà la incorporació de nous membres institucionals i membres col·laboradors.
La secretària d’Estat ha subratllat l’interès creixent de les destinacions i les institucions i les empreses per formar part d’aquesta Xarxa, que s’ha convertit en referent, nacional i internacional, del projecte de destinacions turístiques intel·ligents, i que constitueix un punt de trobada de les destinacions per a compartir bones pràctiques i donar resposta a moltes inquietuds.
La Xarxa, que va ser constituïda el passat mes de febrer, té com a objectiu promoure un nou marc de referència per a consolidar la competitivitat del model turístic espanyol i compta amb dos òrgans de govern: una comissió plenària i una comissió executiva.
Les destinacions que han signat el protocol d’actuació per a participar en la Xarxa assumeixen com a objectius promoure la conversió de les destinacions a destinacions intel·ligents, fomentar la col·laboració públic-públic i públic-privada en el desenvolupament de productes, serveis i actuacions, així com garantir el lideratge d’Espanya en polítiques públiques de turisme i aspirar al lideratge en un enfocament de sostenibilitat turística global.
A més dels cincos destinacions valencianes, s’han adherit a la Xarxa els ajuntaments d’Alcobendas, Bilbao, Càceres, Castro Urdiales, Las Palmas de Gran Canària, Ronda, Santa Susanna, Sevilla, Valladolid, Vilagarcía d’Arousa. També el Cabildo del Ferro, el Consell Comarcal del Bierzo, el Conselh Generau d’Arán i la Diputació de Granada.