31/10/2017

Clausura en Invat·tur del curs d'expert universitari en Cuina Tecnològica

 
L’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) ha acollit la clausura de la quarta edició del curs d’Expert Universitari en Cuina Tecnològica, que s’ha celebrat des del passat mes de març en el centre i al que han assistit una quinzena de caps de cuina, gerents i empresaris de la Comunitat Valenciana. La directora general de Turisme de la Generalitat, Raquel Huete, i el director de l’Institut Universitari de Recerques Científiques (IUIT), José Luis Gascó, van lliurar els diplomes als participants. Aquest curs promou una formació gastronòmica innovadora i avantguardista amb l’aplicació de nous mètodes i tecnologies.
L’objectiu d’aquest curs, impulsat pel laboratori de cuina d’Invat·tur i amb el suport de l’Institut Universitari de Recerques Turístiques de la Universitat d’Alacant, és dotar als participants dels coneixements necessaris per a aplicar les noves tendències culinàries, d’estandardització i sistematització, emmarcats sempre en processos gastronòmics creatius.
Durant les 200 hores del curs, els alumnes han treballat en l’aplicació de noves tècniques de cuina i en particular en la de la cuina molecular. Tècniques de cocció, texturizantes, modificadors de textures insaboros i incolors, emulsionants, espesantes, esferificantes, tècniques d’esferificación, gelificantes purs, barreges gelificantes, enzims i sucres tecnològics són algunes de les tècniques avantguardista que s’han impartit en les classes.
El director del curs i cap de cuina d’Invat.tur, Evarist Miralles, ha explicat que aquesta nova formació es planteja sota un prisma tecnològic i que té com a finalitat perfeccionar el treball dels professionals de la restauració, així com dotar-los dels coneixements necessaris en mètodes de gestió. Miralles apunta que aquest curs es concep com un mitjà per a donar a conèixer la gastronomia valenciana d’avantguarda, “gràcies al fet que ofereix una formació d’alt nivell completament diferenciada de les classes tradicionals i que ens permetrà que l’oferta gastronòmica valenciana es convertisca, en poc temps, en una referent de la dieta mediterrània”.