14/06/2017

Clausura a Vila-real de la novena edició del programa de Creació i Impuls d'empreses Turístiques d'Invat·tur Emprèn


 
L’Agència Valenciana del Turisme, a través deInvat·tur, ha clausurat la novena edició del programa de Creació i impuls d’empreses turístiques, un projecte promogut per Invat·tur Emprèn. La sessió final del programa va acollir el pitch dels deu projectes empresarials que han completat l’itinerari formatiu, i va concloure amb el lliurament dels diplomes pel seu aprofitament i participació en el programa. L’acte, en el qual van participar la regidora d’Innovació de l’Ajuntament Vlal-real, Monica Aragoneses; el president de la Fundació Caixa Rural de Vila-real, Enric Portalés; i la coordinadora del projecte Invat·tur Emprèn, María José Portalés, es va celebrar en el Centre de Negocis Efecte de Vila-real.
 
Invat·tur Emprèn és un projecte d’emprendimiento engegat en 2013 per l’Agència Valenciana del Turisme a través de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques i pel qual han passat ja més d’un centenar d’emprenedors. En aquesta novena edició, celebrada per primera vegada en la província de Castelló, es van preinscriure una vintena de projectes dels quals es van seleccionar tretze i deu ho han finalitzat. El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha valorat com a imprescindible aquest programa “porque està orientat a desenvolupar el potencial creatiu dels emprenedors, amb la finalitat de promoure i motivar la generació de nous projectes turístics”.
 
Colomer ha subratllat “que enguany, per primera vegada, Invat·tur Emprèn ha format a emprenedors i emprenedores en les tres províncies: Alacant, València i Castelló”. El programa va començar a Alacant, on es van desenvolupar set projectes, després va seguir València amb tretze i finalment Vila-real amb deu projectes innovadors. Des de l’engegada del programa Invat·tur Emprèn més de cent projectes ha participat en ell i d’ells més de la meitat s’han constituït com a empresa.
 
Els projectes empresarials que es van presentar el Vila-real són: Enfiestas, una app d’informació sobre festivitats de la Comunitat Valenciana amb un cercador d’informació; El laboratori imaginari, un projecte de noces turístiques en el sector luxe; Eivit Espai, una OTA receptiva experiencial personalitzant paquets turístics amb experiències pre i post viatge; Maestrat Experience DMC, OTA receptiva especialitzada en paquets turístics sostenibles, responsables i experiencials de la destinació turística del Maestrat; Pedals del Mediterrani, un projecte per a promocionar productes turístics relacionats amb la naturalesa a través de la bicicleta; Descobreix Alcossebre, per a donar a conèixer Alcossebre i impulsar el turisme a través de les xarxes socials i informar sobre els gustos i preferències que cerca el visitant; éBRICKhouse, construcció eficient i autosuficient per a turistes; eStubike, xarxa de pàrquings de seguretat per a bicis, connectats, fàcils d’instal·lar, autònoms i atractius; Sintelsys (Sustainable Intelligent Systems), tecnologia que ofereix solucions al sector turístic com a dispositius tàctils amb informació turística en diversos idiomes i punts de recarrega per a mòbils, o mobilitat elèctrica; i finalment Inmersion lingüística experiencial, un producte turístic d’immersió lingüística oferit en un ambient lliure de contaminació en una ubicació única: un molí fariner construït en el segle XVIII.