08/09/2017

Colomer afirma que la previsió d'una ocupació mitjana al setembre del 80% en el litoral 'marca la senda de la desestacionalització'

 
El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme (AVT), Francesc Colomer, ha avançat que «els hotels del litoral de la Comunitat Valenciana preveuen una ocupació mitjana del 80% al setembre», segons els resultats de l’Enquesta d’Ocupació en Temporada d’Estiu, realitzada per l’AVT. Per a Colomer, «aquesta previsió per a un mes estratègic per a la Comunitat com és setembre, marca la senda de la desestacionalització» i ha recalcat que «consolida el dinamisme turístic del primer semestre de l’any».

 
No obstant això, el titular de Turisme no ha volgut realitzar una valoració convencional en termes numèrics, ja que al seu entendre «fer gala de xifres positives i rècord en turisme és una tendència generalitzada i ens situaria en una zona mental de confort que no podem permetre’ns estar».
 
Per a Francesc Colomer, «aquestes xifres ens han d’estimular per a saber que hem d’avançar en el camí de la renovació, la qualitat i la professionalització». «És un temps de xifres quantitativament solvents però cal definir i dissenyar estratègia», ha afegit.
 
Així mateix, ha atribuït els bons resultats de la campanya estival «exclusivament al sector professional, a empresaris xicotets, mitjans i grans, així com a totes aquelles administracions públiques que han sabut mostrar al conjunt de l’economia com cal reaccionar, innovar i canviar».
 
Colomer ha realitzat aquestes declaracions a València, després de reunir-se amb l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, a qui ha felicitat pels bons resultats del turisme en la seua ciutat i ha assenyalat que «volem que Gandia forme part estratègica de mostra política turística per la seua aposta per la diversificació: la cultura, la història i la tradició».
 
«Gandia expressa d’una forma extraordinària la voluntat i convicció de canviar i avançar» i ha indicat que «en les destinacions madures hem d’agafar el millor del passat i del futur i definir i dissenyar una estratègia que aposte per un model turístic que enaltisca la nostra cultura i la nostra identitat», ha assenyalat.
 
A més, Colomer ha destacat la col·laboració de Gandia en la lluita contra l’intrusisme, «per formar part d’una experiència pilot contra un problema global», al mateix temps que ha reiterat el «compromís del govern valencià per a seguir col·laborant en aquesta lluita coral i col·lectiva».
 
Per la seua banda, l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha destacat que «Gandia és una destinació vacacional de sol i platja que vol evolucionar cap a altres espais que faça que els turistes ens visiten durant tot l’any». D’aquesta forma, ha ressaltat la seua ferma aposta per la qualitat a través del SICTED i per un producte complementari al sol i platja: la cultura.
 
«La cultura fa a Gandia única», ha assenyalat, al mateix temps que ha parlat dels principals recursos culturals de la ciutat, com és la cova del Parpalló, les falles, els Borgia i la seu dels tres escriptors del Segle d’Or de la literatura valenciana: Ausiàs March, Joan Roís de Corella i Joanot Martorell ajuste en el qual es «aquesta treballant en un nou projecte turístic que permetrà conéixer l’atmosfera literària d’aquests escriptors».
 
Previsió setembre per zones
 
Segons els resultats de l’Enquesta d’Ocupació en Temporada d’Estiu, realitzada per l’Agència Valenciana del Turisme, Benidorm espera una ocupació hotelera mitjana del 92%, mentre que el litoral de Castelló preveu ocupar el 73% de les seues places i el litoral d’Alacant parteix ja de previsions d’ocupació que superen el 72,5%».
 
D’altra banda, la ciutat de València espera ocupar més del 77,7% de les seues places i el litoral de València és la zona que major increment espera registrar aquest mes, amb una pujada de 7 punts pel que fa a setembre de 2016, amb el 70% de la seua ocupació.
 
Resultats agost
 
Segons la mateixa enquesta agost va registrar una ocupació mitjana hotelera en el nostre litoral del 88,95%. Així mateix, els apartaments turístics han sigut la modalitat d’ocupació que major ocupació ha registrat a l’agost, amb una mitjana del 93,82%, 1,5 punts superior a la mitjana del mateix mes de l’any anterior.
 
D’altra banda, la modalitat de càmpings també ha registrat a l’agost pujades en les tres províncies, increments que varien d’entre 2 i 13 punts percentuals, tant en parcel·les com en bungalows. La mitjana d’ocupació ha oscil·lat entre el 80 i el 98% durant el passat mes.