23/06/2017

Colomer anuncia la inclusió de nou municipis al pla per a crear producte al voltant de l'aeroport de Castelló

 
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presentat a Torreblanca els principals resultats de l’estudi Anàlisi, diagnòstic i prognosis del turisme en els municipis de l’entorn de l’aeroport de Castelló: dinàmiques turístiques costa-interior i activitats 2017. Es tracta d’un estudi vinculat a Invat.tur i realitzat per la Universitat Jaume I, gràcies a un conveni signat amb l’Agència Valenciana del Turisme. El seu propòsit és articular producte turístic a l’entorn de l’aeroport, des d’elements de cohesió com el paisatge, el desenvolupament territorial i el desenvolupament del turisme ètic i responsable.
 
Els municipis que han sigut objectiu de l’estudi han sigut Benlloc, Borriol, Cabanes, La Pobla Tornesa, Sant Joan de Moró, Torre d’en Doménec, Vall dŽAlba, Vilanova d’Alcolea i Vilafamés.
 
Durant la seua intervenció, Francesc Colomer ha subratllat que «la finalitat d’aquest estudi ha sigut identificar els recursos que es tenen com el medi ambient o l’enologia i transformar-los en producte turístic per a comercialitzar-los al voltant del món».
 
«Aquesta oferta -ha continuat- posa l’accent en la mediterraneitat, l’enologia, el territori, les festes o la cultura, la cual cosa que reforça la idea de singularitat, la diferenciació del nostre respecte a l’estandardització».
 
Colomer ha especificat que es tracta d’explotar sosteniblement la zona confrontant a l’aeroport, que amb grans recursos naturals i paisatgístics, tals com les oliveres mil·lenàries, el paratge natural Desert dels Palmes, el parc natural Prat de Cabanes-Torreblanca o el paratge natural San Miguel, així com altres recursos històric-artístics, gastronòmics i culturals, té grans possibilitats per a generar flux de visitants.
 
El president d’AEROCAS ha remarcat que el repte és «aconseguir que la gent ens conega, que conega el territori, que vingaa Castelló, que generen riquesa i ocupació i, en definitiva, que generem un turisme sostenible i respectuós en aquesta zona».
 
Noves rutes cicloturístiques
 
D’altra banda, Francesc Colomer ha avançat que una de les propostes incloses en l’estudi que han presentat és l’ampliació del Centre BTT Costa de Flor del taronger amb tres noves rutes cicloturístiques per a connectar la costa amb l’interior.
 
D’aquesta manera, l’Agència Valenciana del Turisme i l’Ajuntament de Torreblanca coincideixen en la conveniència d’ampliar les rutes del BTT Costa Azahar, com a mecanisme de reforç per a la combinació del turisme de mar i muntanya, i vertebrar d’aquesta manera l’oferta de litoral amb la de l’interior. Aquestes rutes quedaran connectades amb les deu ja existents, articulades mitjançant una xarxa de circuits amb diferents nivells de dificultat. La major part d’elles tindran com a escenari els tres parcs naturals que s’integren dins d’aquest centre BTT: Desert dels Palmes, Prat de Cabanes i Serra d’Irta.