19/09/2018

Colomer anuncia els nous guardonats amb els Premis Turisme Comunitat Valenciana

tEl secretari autonòmic de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer, ha anunciat la concessió dels Premis Turisme que ha atorgat el jurat en la seua edició corresponent a 2017 en cadascuna de les modalitats convocades. El titular de Turisme ha destacat «el gran acolliment d’aquesta edició dels Premis Turisme Comunitat Valenciana, on s’han presentat un total de 49 candidatures, de les quals sis han sigut les guardonades».
El secretari autonòmic ha recordat que en aquesta nova convocatòria «es contemplaven cinc modalitats diferents, dues categories menys que en l’edició anterior», i ha explicat que «hem volgut reajustar el nombre i les denominacions dels premis, unificant diverses modalitats». «Des de Turisme Comunitat Valenciana hem volgut distingir als projectes amb una clara aposta per la singularitat i per la seua contribució a la desestacionalización de l’activitat turística», ha assenyalat.
El responsable de la política turística del Consell ha posat l’accent que aquest nou enfocament coincideix amb les noves estratègies implantades per Turisme com l’engegada del Pla de Desestacionalizació o el programa #Creaturisme, pel qual s’impulsa la creació de producte turístic especialitzat, segmentat i de base experiencial.
Sis premiats i dos esments especials
En l’edició de 2017, el guardó a la trajectòria turística ha recaigut en la Federació Empresarial d’Hostaleria de València. A aquesta modalitat aspiraven un total d’11 candidatures que es caracteritzaven per impulsar iniciatives empresarials de dinamització de productes i destinacions turístiques valencians.
El Premi a la recerca i innovació turística ha sigut concedit a l’Institut Tecnològic Metalmecánico, Fusta, Moble, Embalatge i Afins (AIDIMME), d’un total de 5 candidatures. Aquesta modalitat s’atorga a qui haja desenvolupat projectes de base innovadora que comporten un increment de la competitivitat del sector turístic de la Comunitat Valenciana.
El reconeixement a la promoció i comunicació turística, a la qual optaven 15 aspirants, s’ha atorgat ex aequo a dues entitats per haver obtingut la mateixa puntuació, a Creu Roja Comunitat Valenciana i a Benidorm Film Office. Tots dos, han sigut distingits per les seues campanyes de comunicació noves i per desenvolupar iniciatives que han suposat una millora clara del posicionament en els mercats amb un increment del flux turístic.

20180919_Premis Turisme

L’ Ajuntament de Xàbia ha sigut un altre dels premiats, en la modalitat de turisme sostenible per les seues actuacions dirigides a augmentar la sensibilització a la contribució d’aquest tipus de turisme. En aquesta modalitat havia un total de 14 candidatures.
Finalment, la cadena d’Hotels CIVIS, en concret, l’Hotel Luz de Castelló, ha sigut el guardonat en aquesta edició en la modalitat de turisme inclusiu i responsable, d’entre els 4 aspirants presentats. Aquesta modalitat premia la millora de l’accessibilitat i adaptació de l’oferta a turistes amb limitacions, amb plurideficiencias, d’edat avançada, amb lesions temporals o turistes que transporten cotxes de bebè o altres elements que dificulten la seua mobilitat.
A més, aquesta edició de ‘Premis de Turisme 2017’ ha atorgat un esment, especial a títol pòstum, a Roc Gregori i a Diego López, per la seua important contribució al sector turístic valencià al llarg de la seua dilatada trajectòria professional, tant des de l’àmbit de la gestió pública del turisme com de la recerca i generació de coneixement acadèmic.
Cal destacar que aquests premis tenen caràcter exclusivament honorífic, per la qual cosa no comporten prestació econòmica alguna. El lliurament tindrà lloc en l’edifici Veles e Vents el pròxim dia 27 de setembre, en el marc dels actes organitzats per la Generalitat amb motiu del Dia Mundial del Turisme.