27/06/2017

Conclou la primera part de la IV edició del curs d'expert universitari en Cuina Tecnològica que es celebra en Invat·tur

 
L’Agència Valenciana del Turisme, a través de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur), ha donat per finalitzada la primera part de la quarta edició del curs d’expert universitari en Cuina Tecnològica. El curs es celebra en el Laboratori de Cuina d’Invat·tur des del passat mes d’abril i a ell assisteixen un total de 16 caps de cuina, gerents i empresaris del sector de la restauració de la Comunitat Valenciana. El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha explicat que “en aquest curs s’imparteix una formació gastronòmica innovadora i avantguardista amb l’aplicació de nous mètodes i tecnologies capdavanteres però respectant la tradició gastronómica”.
 
Francesc Colomer explica que el recorregut formatiu “es planteja sota un prisma tecnològic i té com a finalitat perfeccionar el treball dels professionals de la restauració, així com dotar-los dels coneixements necessaris en mètodes de gestió”. “El curse no és només de gastronomia -puntualitza – també s’imparteixen altres disciplines que van des de l’administració d’un local a l’accuiel”.
 
El secretari autonòmic apunta que aquest curs està concebut com un mitjà per a donar a conèixer la gastronomia valenciana d’avantguarda, “per la seua formació d’alt nivell, completament diferenciada de  la tradicional i que permetrà que l’oferta gastronòmica valenciana es convertisca, en poc temps, en un referent de la dieta mediterrània”.
 
Entre els formadors destaquen cuiners de la talla de Kiko Moya, Josep Bernabéu, Bernd Knoller, Vicente Patiño, Nazario Cano o David Roca; professionals de sala com Juan Moll, Javier d’Andrés i Alberto Redrado; i altres docents rellevants en altres àmbits com el teatre, la biologia, l’arqueologia, la nutrició o la medicina.
 
L’objectiu d’aquest curs, impulsat pel Laboratori de Cuina d’Invat·tur i amb el suport de l’Institut Universitari d’Investigacions Turístiques de la Universitat d’Alacant, és dotar als participants dels coneixements necessaris per a aplicar les noves tendències culinàries, d’estandardització i sistematització, emmarcades sempre en processos gastronòmics creatius.
 
Durant aquests primers mesos, els alumnes han treballat en l’estudi de noves tendències de consum, història, avantguarda en l’aplicació de tècniques de cuina, dietes, règims per a poblacions específiques, tastos de producte, costos, microbiologia i disseny de cuines.
 
Les classes es reprendran a mitjan setembre i s’allargaran fins al 31 d’octubre, data en la qual es celebrarà el taller sensorial amb la clausura definitiva d’aquesta quarta edició.