19/10/2018

De l'anàlisi de grans dades al de la dada intel·ligent ha centrat els debats del XIX Fòrum de Turisme de Benidorm

El XIX Fòrum Internacional del Turisme de Benidorm ha analitzat la manera d’adaptar-se a les noves tecnologies i incorporar-les a la gestió turística. Passar de l’estudi de les grans dades a la dada intel·ligent -del big data al smart data- per a la presa de decisions ha centrat els debats d’aquesta trobada al que han assistit més de 300 persones de les principals destinacions turístiques espanyols i ha comptat amb la participació d’una trentena de ponents.
Durant dos dies s’ha analitzat a Benidorm el pas del big data al smart data, la intel·ligència artificial en turisme o el blockchain. També els ponents participants han incidit en com ha evolucionat el comportament i les preferències dels nostres visitants en aquest món globalitzat.
La importància d’adaptar i aplicar les noves tecnologies al sector turístic van ser el focus principal sobre el qual va girar el debat. L’alcalde de Benidorm, Toni Pérez; el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; la secretària general de la Universitat d’Alacant (UA), Esther Algarra; el president de la patronal hotelera Hosbec, Toni Mayor, i el director de la Càtedra d’Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts, Jorge Pereira, van anar els encarregats d’inaugurar la trobada.
Per al secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer els reptes futurs del sector passen per cercar la rendibilitat econòmica per a les destinacions, però també per aconseguir l’afecte i la fidelitat dels turistes. En aquest sentit va apuntar que cal fer “unal transició del biològic al digital, aplicant un codi ètic i deontològic de respecte”.
La primera taula redona va comptar amb l’assistència dels alcaldes dels principals municipis turístics d’Espanya com Calvià, Adeje, Torremolinos, Salou, Tirajana, Arona, Lloret de Mar i Benidorm, tots ells components de l’Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja. Els representants municipals, reunits en un lobby de pressió, van coincidir que el turisme és un assumpte d’estat. Van recordar que tots els seus municipis han sigut pioners en el tema turístic i en la necessitat de seguir avançant amb una renovació real i amb nous projectes d’impacte.
La intel·ligència artificial en turisme i les Criptomonedas i blockchain han centrat els debats del divendres.