22/08/2019

Destinacions intel·ligents: quan la innovació va més enllà de la tecnologia

Destinacions intel·ligents: quan la innovació va més enllà de la tecnologia és el títol de l’article publicat per Hosteltur notícies de turisme, en el qual la seua autora Vivi Hionojosa desvetla el treball, els secrets i els objectius de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) en matèria DTI per a enguany.
L’aplicació de la innovació a la planificació i gestió de destinacions des d’una nova gobernanza, la gestió de la destinació des de l’eficàcia i l’eficiència i la millora de la competitivitat destine en clau de sostenibilitat ambiental, social i econòmica, són algunes de les claus que el coordinador del projecte revela en el reportatge.
Hosteltur destaca en el reportatge que Invat·tur ha desenvolupat els plans i informes de diagnòstic DTI de les localitats de Finestrat, Villena i VinarósBenicarló. A més, té en desenvolupament els de Alcoi, Morella i Requena. Així mateix, ha engegat els projectes pilot de platges intel·ligents a Benidorm, Gandia i Benicàssim.
David Giner explica en l’article que “el repte que es planteja a les destinacions d’adaptació al model intel·ligent requereix de paciència, molt treball de formació i de ser capaces de definir uns criteris comuns que permeten mesurar les necessitats i la solucions a aplicar, ja siguen tecnològiques o no”.
En aquest sentit, assenyala que les fites per a 2019 passen per ampliar el nombre de membres de la Xarxa DTI-CV, connectar a les destinacions amb les empreses tecnològiques, establir sinergies amb la Xarxa de DTI nacional, incrementar les ajudes als DTI, millorar la metodologia, iniciar dinàmiques de grups de treball i dissenyar un CRM de gestió de la Xarxa per a dotar-la de major agilitat.
Article complet