10/09/2018

El Consell i l'Agrupació Innovadora de les Destinacions Intel·ligents de la Comunitat desenvolupen projectes d'innovació per a les empreses turístiques

El Consell ha autoritzat la subscripció del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i l’Agrupació Innovadora de les Destinacions Intel·ligents de la Comunitat Valenciana (ADESTIC) per a desenvolupar projectes per a la innovació de les empreses turístiques de la Comunitat Valenciana.
Mitjançant aquest conveni, emmarcat en l’estratègia de destinació turística intel·ligent, Turisme Comunitat Valenciana, a través de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur), contribuirà econòmicament amb 50.000 euros per a enfortir la innovació i la competitivitat del sector turístic.
Aquest conveni respon al compromís de la Generalitat per convertir a la Comunitat Valenciana en referència en matèria d’innovació, coneixement i intel·ligència empresarial en turisme, a través de la cooperació públic-privada.
Entre les accions previstes en el conveni es contempla un programa de capacitació tecnològica i de foment de la innovació en les empreses turístiques adherides a l’Agrupació, així com el desenvolupament d’eines tecnològiques per a la gestió turística, entre les quals cal destacar un important projecte de Smart data i cooperació empresarial.
ADESTIC pretén impulsar a curt, mitjà i llarg termini un desenvolupament turístic col·laboratiu i sostenible, a través de projectes d’innovació, que comporten desenvolupament d’actuacions conjuntes, enfortiment de l’oferta tecnològica i la introducció d’innovacions i noves tecnologies des de les empreses en línia amb les destinacions turístiques intel·ligents.
En aquests moments, l’ADESTIC compta amb prop de 50 empreses turístiques i tecnològiques adherides, així com amb la participació d’institucions, centres de recerca i instituts tecnològics vinculats amb el sector turístic.