12/06/2017

El Llibre Blanc de Turisme impulsat per la Generalitat canalitzarà una estratègia per a consolidar el sector com un pilar fonamental de l'economia valenciana

 
El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que el Llibre Blanc de Turisme impulsat pel Govern valencià, a través de l’Agència Valenciana de Turisme, asseurà les bases d’una estratègia que permetrà consolidar el turisme a la Comunitat Valenciana «com un sector fonamental de l’economia valenciana».
 
Després de presidir la reunió del Consell de Turisme de la Comunitat Valenciana celebrada a Castelló, en la qual s’ha presentat aquest document, Puig ha explicat que amb aquesta iniciativa la Generalitat cerca «aprofitar el bon moment» que travessa el turisme en el territori valencià, ja que 2016 va ser un «any rècord».
 
Així mateix, ha recordat que, a la Comunitat Valenciana, el 14% dels llocs de treball estan vinculats al sector turístic. Del que es tracta a partir d’ara és, ha puntualitzat, que aqueixa ocupació siga «de qualitat».
 
El cap del Consell també ha expressat el seu agraïment al conjunt de la societat valenciana, «que en aquests moments està donant un enorme pas avance per a consolidar a la Comunitat Valenciana com un de les grans destinacions turístiques d’Europa».
 
D’altra banda, Puig ha avançat que durant la reunió del Consell de Turisme s’ha presentat un pla estratègic orientat a aconseguir un turisme accessible. Aquest vessant del sector turístic representa, com ha recalcat, «un valor fonamental» de la Comunitat Valenciana: la inclusió de totes les persones.
 
D’aquesta manera, el cap del Consell ha subratllat que l’objectiu d’aquest document és «garantir que a la Comunitat Valenciana totes les persones amb discapacitat van a tenir el tractament adequat, i que aquest va a ser una destinació amable i absolutament compromès amb les situacions de diversitat funcional que existeixen».
 
Codi Ètic del Turisme Valencià
 
Una altra de les qüestions abordades en la trobada del Consell de Turisme de la Comunitat Valenciana ha sigut la presentació del Codi Ètic del Turisme Valencià, a càrrec del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer. Aquest document, elaborat per l’Agència Valenciana del Turisme en col·laboració amb la Universitat Jaume I de Castelló, és el resultat de l’adaptació del Codi Ètic Mundial del Turisme que realitza l’Organització Mundial del Turisme (OMT) a la idiosincràsia valenciana com a territori turístic diferenciat.
 
En paraules del President, el Codi Ètic del Turisme Valencià, una iniciativa «absolutament avantguardista a Espanya», forma part del «combat» que des del Consell s’està duent a terme «per a alçar la hipoteca reputacional» de la Comunitat Valenciana.
 
A més, Puig s’ha referit al «satisfactori» acolliment que ha tingut aquest document entre el sector privat, un fet que, al seu judici, «parla molt del que és el nou paradigma de la Comunitat Valenciana, el paradigma d’una societat de valors on la igualtat, la llibertat, la convivència i la tolerància formen part de la nostra manera d’entendre el món».
 
El cap del Consell ha tornat a ressaltar l’aliança existent entre el sector públic i el privat en matèria de turisme i, en aqueix sentit, ha incidit en la necessitat que aquesta col·laboració, que es plasmarà en la futura Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Comunitat Valenciana que el Consell aprovarà en les pròximes setmanes, «continue, es reafirme i consolide».