21/09/2017

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, anuncia els guanyadors dels Premis Turisme Comunitat Valenciana 2016

 
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha anunciat la concessió dels Premis Turisme Comunitat Valenciana que ha atorgat el jurat en la seua edició corresponent a 2016 en cadascuna de les modalitats convocades. Colomer ha destacat “la gran acollida d’aquesta edició dels Premis Turisme en la qual s’han presentat 45 candidatures”.

 
El secretari autonòmic ha explicat que aquesta edició s’ha orientat cap al turisme sostenible,  “un nou enfocament que coincideix amb la declaració per part de l’OMT al 2017 com a Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament”. El caràcter d’aquests premis és exclusivament honorífic, per la qual cosa no comporten prestació econòmica alguna. El lliurament de premis tindrà lloc en el marc dels actes organitzats per la Generalitat Valenciana amb motiu del Dia Mundial del Turisme, el dimecres 27 de setembre.
 
Colomer ha posat l’accent que “els Premis Turisme Comunitat Valenciana són uns guardons que tenen com a objectiu reconèixer a persones, entitats i institucions que durant l’any 2016 hagen destacat per la seua labor a favor del turisme en la nostra destinació, un sector que és clau per a la nostra economía”.
 
Guardonats Premis Turisme Comunitat Valenciana 2016
 
El guardonat en la categoria A la trajectòria turística és Inturcosa (Instal·lacions Turístiques Costaneres). Aquesta modalitat s’atorga a qui s’hagen distingit, al llarg dels anys, per la realització d’activitats que repercutisquen de forma positiva en el turisme de la Comunitat Valenciana.
 
En la modalitat A la formació i recerca en turisme el guardonat és Gasma-Proyectos Docentes y Management S.L. En aquesta modalitat es premia a qui haja aconseguit la millor contribució, produïda durant l’any 2016, en el camp de la qualificació dels professionals del sector turístic i/o el desenvolupament de projectes de recerca aplicats al turisme.
 
En la categoria A la innovació aplicada al turisme, el jurat ha resolt a favor de Pemeribi, S.L. (Hotel del Juguete) per la millor contribució en 2016 en el desenvolupament de projectes innovadors aplicats sobre l’activitat turística que comporten un increment de la competitivitat del sector turístic valencià.
 
El guardonat en la modalitat A la promoció i comunicació turística és VisitElche, Organisme Autònom Local, per dur a terme accions de promoció o campanyes de comunicació turístiques noves, tant des de l’àmbit d’empresa turística i en relació als serveis que aquesta oferisca al consumidor turístic com des de la posada en mercat de productes turístics singulars.
 
En la categoria Al turisme sostenible, s’ha premiat a dues empreses ex aequo. En concret, els guardonats són Nobleza de la Tierra S.L. i Grupo Hoteles RH (Resthotel S.L.). Aquest premi s’atorga a qui durant 2016, haja contribuït significativament al desenvolupament d’iniciatives que hagen suposat una clara millora de la competitivitat d’un producte o destinació turística mitjançant l’aplicació de criteris d’excel·lència i sostenibilitat per al desenvolupament.
 
El premiat de la modalitat A la responsabilitat social en el turisme és la Fundación Baleària per contribuir de manera directa i clara al desenvolupament d’activitats o iniciatives dirigides al desenvolupament del Codi Ètic Mundial per al Turisme.
 
Finalment, el guardonat de la modalitat Al turisme inclusiu és el Càmping Torre la Sal 2, per la seua contribució a la implantació de sistemes d’accessibilitat.