15/10/2019

Ferrán Adríà considera que el turisme de qualitat no ha d'estar reservat per a uns pocs, “tots tenim dret a la qualitat”

No cap cap dubte que Ferrán Adrià és un xef convertit en estel mediàtic, prova d’açò és el seu poder de convocatòria. I en Invat·tur, davant un auditori abarrotat fins a la bandera, ha donat les claus per a una impecable gestió de negocis de restauració, claus arreplegades a més en el seu últim llibre: Food and Beverage.
Dues intervencions, la del director general de Turisme, Herick Campos, i la de l’alcalde de Benidorm, Toni Pérez, amb Nuria Montes d’Hosbec de mestra de cerimònies, han donat pas a una conferència centrada en el seu llibre.
Per a Adrià, “la pròxima revolució no estarà en la cuina, estarà en la sala”. I continua: “Ni el xef més prestigiós del món pot portar el teu restaurant al cim si no comptes amb un cap de sala a l’altura”.
Estudiar el mercat, la paperassa relacionada amb les begudes, definir l’oferta o l’equip que vols tenir en el teu restaurant són aspectes i factors que, per a Ferrán Adrià, juguen un paper fonamental en la restauració gastronòmica. “Són aspectes que has de conèixer, connectar i desenvolupar, des del moment en què preses la decisió d’obrir un restaurant fins a més enllà de la inauguració”.
En la seua intervenció ha defensat que la qualitat, no solament està en el preu, si no en el producte en si. En aquest sentit, ha fet referència a “la avantatge que té la Comunitat Valenciana, en comparació a altres llocs, és el tenir l’arròs com l’estel de la seua gastronomia, tant pel seu preu com per la seua versatilitat”.
També ha explicat, en relació amb el turisme, que “Aquest no ha d’estar només reservat per als més pudientes, pinso siga el que siga el nivell econòmic de les persones, tots tenim dret a gaudir d’un turisme de qualitat”.
Més d’un centenar de gestors i directors d’empreses turístiques ha assistit a l’acte, organitzat per CaixaBank Empreses, en col·laboració amb elBullifoundation i HOSBEC, l’Associació Empresarial Hostelera de Benidorm, Costa Blanca i Comunitat Valenciana.