13/03/2018

Gobernança i dinamització en les destinacions turístiques intel·ligents

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que els plans de Gobernanza i Dinamització Turística “son un model únic d’estratègia d’aliances entre administració local, provincial i autonòmica i sector privat per a impulsar el desenvolupament turístic de les nostres comarques”.
Així s’ha pronunciat Colomer en la II Jornada de Turisme d’Interior de la Vega Baixa, que s’ha celebrat a Callosa de Segura, i on ha format part d’una taula redona en la qual s’ha debatut sobre el Pla de Dinamització i Gobernanza Turística de la Vega Baixa.
El titular de Turisme ha participat juntament amb l’alcalde de Callosa de Segura, Fran Macià, l’alcalde de Catral, Pedro Zaplana; l’alcalde de Guardamar del Segura, José Luis Sáez; l’alcaldessa d’Almoradí, María Gómez i la regidora de Turisme de Los Montesinos, Ana Belén Juárez.
Colomer ha destacat que, aquests plans, “son un exemple del que representa l’aliança pública i privada per a treballar per un mateix objectiu, que és reforçar l’economia turística i el gran potencial de la Comunitat Valenciana”.
En aquesta línia, ha explicat que aquests plans “son una iniciativa pionera a Espanya, on tres administracions a escala autonòmica, provincial i local, més la visió del sector privat s’uneixen i coordinen per a impulsar el turismo” i ha afegit que, a més, també “se suma l’aportació del coneixement del sistema universitari de la Comunitat”.
“En definitiva, -ha continuat- es tracta de crear un espai de gobernanza del territori i gobernanza del sector on tot l’ecosistema públic, privat i acadèmic estiga concentrat durant tres anys compartint mètode i estrategia”.
Així mateix, Colomer ha incidit que “debemos impulsar els nostres espais i productes genuïns i donar nostra millor versió”. En aquesta línia, ha ressaltat que els continguts d’aquesta jornada “son transcendentals perquè el món canvia molt ràpid i hem d’arribar puntuals a una cita amb la digitalització”.
Finalment, el responsable de la política turística de la Generalitat ha posat l’accent que “el turisme ha de ser desenvolupament, ocupació i vertebració del territori, i solament podrem aconseguir-ho des de la suma d’esforços”.
Plans de Gobernanza i Dinamització Turística a la Comunitat
El secretari autonòmic ha indicat que, des de l’Agència Valenciana del Turisme, s’està articulant un total de 17 plans de Gobernanza i Dinamització Turística en tota la Comunitat Valenciana, en les zones que més necessitat tenen d’aquestes inversions.
En aquesta línia, ha manifestat la voluntat de “afegir altres mancomunitats per a anar completant tot el mapa, especialment de l’àmbit rural perquè cada iniciativa que s’inverteix a l’interior, en el nostre Mediterrani Rural, repercuteix qualificant el litoral”.