01/03/2018

La Comunitat Valenciana, primera autonomia espanyola amb una Oficina d'Assistència Tècnica a Destinacions Turístiques Intel·ligents

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que la Comunitat Valenciana «serà la primera comunitat autònoma que compte amb una Oficina d’Assistència Tècnica a Destinacions Intel·ligents». El responsable de Turisme ha explicat que la nova oficina «guiarà als municipis que vulguen ser Destinació Turística Intel·ligent a través d’una estratègia digital».
La directora general de Turisme, Raquel Huete, ha sigut l’encarregada de donar els detalls tècnics de l’oficina i de la guia que es posarà a la disposició dels municipis. En aquest sentit ha assegurat que “el objectiu de l’Agència Valenciana del Turisme és impulsar els projectes i coordinar als municipis amb les diferents àrees que participen en aquest ecosistema». 
Huete ha explicat que l’oficina és una eina de gestió i control de la implementació del projecte Destinacions Turístiques Intel·ligents Comunitat Valenciana, sent la via per a visualitzar, canalitzar, gestionar i atendre tota la informació generada pel projecte.
L’oficina, situada en l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur), prestarà servei a tot el territori de la Comunitat. Es tracta del primer servei especialitzat en DTI a nivell comunitat autònoma a Espanya i oferirà una continuïtat de l’assistència tècnica que es presta des de l’Agència Valenciana del Turisme a les destinacions turístiques, però en clau de model intel·ligent.
Colomer ha assenyalat que en aquesta oficina «es coordinarà tot l’ecosistema de municipis, homologant paràmetres i criteris, a més de proveir-los de metodologia i instruments de finançament per a aquesta transformació digital de la gobernanza del sector i de la gobernanza del territori en clau intel·ligent».
Així mateix, ha afegit que «aquesta iniciativa està emmarcada dins de l’estratègia de l’Agència Valenciana del Turisme encaminada a la transformació del Territori Intel·ligent».
Colomer ha assenyalat que «expliquem ja amb 30 municipis que s’han unit i han entès que aquest és el futur, perquè estem en l’era del turista tecnològic i hem d’adaptar-nos i liderar aquesta transformació del sector turístic».
En aquesta línia, el secretari autonòmic ha explicat que «el turisme forma part de l’economia del coneixement, i necessitem gestionar molt bé les estadístiques i els inputs que formen part de la ciutat turística del futur, per açò hem engegat aquesta iniciativa».
Francesc Colomer ha destacat que «es crea aquesta oficina a Benidorm, una ciutat que està apostant molt en aquesta adreça», al mateix temps que ha incidit que «ara hem de traslladar a tota la Comunitat un ecosistema perquè des del món de l’empresa, el municipalisme i la gestió autonòmica compartim noves mètriques per a avançar en els nous reptes de la transformació digital de l’economia, on el turisme no es pot quedar arrere».
A més, Colomer ha recordat que «la intel·ligència lligada al turisme cerca el propòsit de redundar en la felicitat i en l’experiència turística gratificant, per açò hem d’apostar per la tecnologia al servei de la singularitat» i ha afegit que «un turisme intel·ligent és aquell que és capaç d’identificar les seues singularitats i a partir d’ací construir el seu model turístic, i aquesta és l’estratègia que estem defensant des de la Generalitat».
Cal assenyalar que en les pròximes setmanes està previst presentar aquesta oficina a València i Castelló, on també hi ha ja destinacions amb els quals s’està treballant en l’estratègia DTI.