26/10/2017

Invat·tur acull una jornada sobre seguretat digital en hotels organitzada per ITH

L’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) ha acollit l’última jornada d’un cicle sobre Seguretat Digital en Hotels, organitzat per ITH i que s’ha celebrat amb anterioritat a Madrid i Barcelona.
L’interès de la jornada radica que a causa de la progressiva incorporació de solucions tecnològiques en els establiments hotelers, aquests estan exposats a nous riscos i vulnerabilitat. Per açò, és necessari establir mesures preventives i protocols de seguretat que garantisquen la privadesa de la informació dels hostes, així com la protecció de dades sensibles de l’establiment.
Durant la jornada els experts han posat l’accent que la inversió en infraestructures tecnològiques ha de necessàriament anar acompanyada d’una inversió en seguretat que les protegisca. De la mateixa manera, totes les àrees i empleats de l’empresa han de ser inclosos en la planificació i engegada de protocols i estratègies de prevenció i actuació en el cas d’un ciberatac.

Els ponents i experts en la matèria han analitzat el tipus de solucions i eines que poden implantar els hotels per a fer front a les amenaces i ciberataques que poden arribar a afectar a les infraestructures físiques i virtuals de l’hotel.D’aquesta manera, Melchor Sanz, director de Tecnologia i Prevenda d’HP Ibèrica ha apuntat la necessitat de realitzar una anàlisi prèvia de la situació de l’establiment amb que obtenir un informe de compliment, riscos i mesures a prendre. Entre aqueixes mesures, en la majoria dels casos, s’ha de protegir els sistemes d’accés a la informació (PCs, tablets, impressores), i definir una política sobre seguretat i compliment normatiu.Per la seua banda, Daniel Just, director de la Unitat de Negoci Hospitality de Nethits, ha indicat que no han de faltar elements com una política de configuració de xarxa a mesura de l’establiment, Firewall UTM i un portal d’autenticació d’usuaris (Hot-Espot).
Així mateix, Ruperto García-Soto, enginyer de Prevenda de ZyXEL Iberia, ha assenyalat la utilitat dels sistemes d’emmagatzematge, còpia i respatler avançats, que ajuden a reduir el temps de crisi enfront d’un atac.
I, finalment, Julio Giménez, director General de Zennio, ha fet referència a la part més física de la domòtica, en la qual els protocols estàndard de comunicació, com és el cas de KNX, estan suportats per equips experimentats i conscients de les amenaces i fan evolucionar les prestacions de seguretat de forma constant.
La forta amenaça que se cierne sobre els establiments hotelers i turístics, així com l’evolució de la normativa legal, obliga als hotelers a adoptar mesures preventives, i garantir la protecció de dades privades dels hostes, així com del propi hotel, sempre considerant que la seguretat total no existeix. Per aquest motiu, així com per la gran acceptació per part dels hotelers participants pel que fa al contingut abordat en aquest cicle de jornades, ITH preveu la realització d’una segona edició en 2018.