31/03/2017

Invat·tur aconsegueix la renovació de la certificació d'AENOR com a unitat de vigilància tecnològica

 
L’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) ha renovat la certificació d’AENOR com a unitat de vigilància tecnològica i intel·ligència competitiva, de la qual gaudeix des de l’any 2016.La start up Intel·ligència Turística que ha coordinat el seguiment d’aquesta certificació és un projecte adherit a Invat·tur Emprèn.
 
El certificat AENOR es basa en la norma espanyola UNEIX 166006, l’objecte de la qual és facilitar la formalització i estructuració del procés d’escolta i observació de l’entorn per a recolzar la presa de decisió a tots els nivells de l’organització. Aquesta certificació és d’especial utilitat per a aquelles organitzacions que realitzen activitats d’I+D+i, independentment de la seua grandària i activitat.
 
Actualment, AENOR té vigents una vintena de certificats de Vigilància Tecnològica i Intel·ligència Competitiva en tota Espanya. Entre elles destaca com a única entitat pública Invat·tur, un centre especialitzat en la generació de coneixement turístic i pioner en el foment i suport de l’emprendiment en turisme de base tecnològica i innovador.
 
El secretari autonòmic de turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que «des de la Generalitat es treballa per fer del turisme de la Comunitat Valenciana un sector dinàmic sobre la base de l’aplicació de la innovació i la tecnologia, amb l’objectiu d’associar la imatge de marca de la Comunitat Valenciana a valors com l’anticipació, la recerca aplicada i l’emprendiment».
 
Francesc Colomer ha reivindicat «la necessitat de transferir el món del coneixement a les empreses» al mateix temps que ha manifestat que «estem en un moment en el qual no podem detenir-nos ni conèixer límits, per açò les universitats i els centres de coneixement ocupen un lloc de màxima jerarquia en el nostre pressupost».
 
La renovació de la certificació d’AENOR a Invat·tur estarà vigent fins al mes de març de 2018.