10/05/2018

Invat·tur insta als empresaris del sector turístic a adherir-se a ADESTIC

L’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) ha iniciat una campanya per a instar als empresaris turístics de la Comunitat Valenciana a adherir-se a ADESTIC, una agrupació d’empreses innovadores vinculades al turisme i creada recentment. L’objectiu d’aquesta agrupació, creada a instàncies de l’Agència Valenciana del Turisme en col·laboració amb HOSBEC i emmarcada en el projecte de l’Oficina de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI), és acostar la transformació digital a les empreses per a millorar la seua competitivitat.
L’agrupació està formada per Pimes turístiques hoteleres i de producte, centres de formació turística i universitats, entitats proveïdores de coneixement i tecnologia, empreses de comunicació i màrqueting i les Destinacions Turístiques Intel·ligents.
En aquest sentit, ADESTIC propicia el desenvolupament i impuls de la competitivitat de la indústria turística valenciana per a establir sinergies, compartir projectes innovadors i crear oportunitats de negoci.
El pla estratègic de l’agrupació comença amb la capacitació, la gestió de la innovació en empreses turístiques -amb projectes I D I, observatori de vigilància tecnològica i la definició d’estructura innovadora de les empreses.
També proposa la internacionalització de les empreses per a donar visibilitat de la Comunitat Valenciana com a destinació, el disseny de productes i serveis turístics innovadors per a millorar l’eficiència energètica i certificar les destinacions sostenibles. I finalment desenvolupar tecnologia orientada al turisme fomentant ús de les Tics en empreses turístiques.
ADESTIC va a desenvolupar al llarg de 2018 projectes com la millora i adaptació d’un pla estratègic, també del projecte d’intel·ligència turística Smart Booking i de sensibilització i formació.