20/12/2018

Invat·tur participa en el disseny del pla director de Turisme Intel·ligent de Gandia

L’Urbalab ha acollit la presentació del diagnòstic previ del pla director de Turisme Intel·ligent de Gandia. Després de la presentació es va iniciar el procés de participació per a dissenyar el document, un procés que va comptar amb dos grups de debat que van reflexionar sobre la ciutat i el turisme.
Un dels temes que es va abordar va ser la necessitat de disposar d’un full de ruta consensuat i compartida pel sector turístic perquè el treball conjunt va en la mateixa adreça. Així mateix, es va aprofundir en la idea que cada dia la distància entre aquell que ven el producte turístic i el client és més gran, de manera que cada vegada són més importants i necessaris els ponts virtuals que els uneixen, que són les plataformes on line.
Van participar en l’acte, presidit per l’alcaldessa de Gandia i màxima responsable de gestió turística, Diana Morant; els consultors especialitzats en estratègia turística, Iñaki Gaztelumendi i Gonzalo Pellejero; el director d’Invat·tur de Turisme Comunitat Valenciana, Francisco Juan Martínez i també altres membres de la corporació municipal, de la Taula de Turisme, representants veïnals, empresarials i del sector turístic de Gandia.
Durant la trobada, es va valorar positivament que en els últims anys hi haja hagut a Gandia diàleg i consens en matèria de turisme, tant a través de la Taula de Turisme com de diferents fòrums de participació. Especialment es va destacar l’aposta per la qualitat en la destinació des del SICTED.
També s’ha treballat en propostes concretes plantejades pels participants per a incloure en el pla director, com l’aposta per la comercialització en els mercats internacionals i de productes vinculats a la cultura, la naturalesa i l’esport.