24/10/2019

Invat·tur presenta a Itàlia el projecte de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana

L’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) participa en Livorno en el Trazione MARE Estratègies transfrontereres per a la innovació de l’oferta turística costanera. Es tracta d’un projecte europeu, que el seu objectiu és compartir bones pràctiques i habilitats per al foment del turisme sostenible i la desestacionalización de les destinacions de costa.
L’organització és la resposta a una directiva de la UE per a la renovació del model turístic del Mediterrani i és una oportunitat de comparació transfronterera entre diferents actors, tant públics com a privats, del sector turístic europeu.
Aquesta jornada s’ha dut a terme gràcies al projecte EcosTRIM, finançat pel Programa Marítim Interreg Itàlia-França 2014-2020 i que aborda, des de la perspectiva de l’estratègia Creixement Blau de la Unió Europea, els reptes del turisme marítim i costaner per a l’àrea de cooperació mediterrània.
EcoSTRIM pretén millorar la capacitat d’atraure turistes, explotant el potencial dels territoris, fins i tot fora de temporada, gràcies a la innovació i sostenibilitat de l’oferta i millorant l’accessibilitat dels productes existents per a ser més competitius.
Dos projectes similars de DTI, el de Comunitat Valenciana i el de la Toscana, comparteixen presentació en el fòrum. El primer a càrrec d’Alejandro Benito d’Invat·tur, i el de la Toscana, amb dos ponents: Valentina Marchi de CNR-IBIMET i Gianni Masoni, en representació de la Toscana.
El model de platges intel·ligents de la Comunitat Valenciana s’ha exposat com a exemple juntament amb els casos pràctics de la Toscana com a regió. Castiglioni de la Pescaia ha presentat el green beach model italià, un projecte similar al d’Invat·tur. La presentació de Benito i Marchi i Masoni ha complementat les presentacions de Platges verdes, Itineraris sostenibles i el d’Identitat Mediterrània.