15/05/2018

L'Agència Valenciana del Turisme inicia la redacció del Pla Director DTI de Vinaròs-Benicarló

L’Agència Valenciana del Turisme, a través de l’Oficina d’Assistència Tècnica DTI CV de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur), ha iniciat els treballs de redacció del Pla Director de Destinació Intel·ligent (DTI) per a Vinaròs-Benicarló, en el marc de l’estratègia de desenvolupament urbà sostenible i integrat (EDUSI) de tots dos municipis.
Cal assenyalar que el desenvolupament urbà sostenible fa referència a la millora duradora i a llarg termini de les condicions socials, econòmiques i ambientals d’un àrea urbana.
En aquest sentit, l’objectiu de la reunió, celebrada a Vinaròs, ha sigut traçar un full de ruta perquè tots dos municipis inicien la seua marxa cap a un nou model de planificació i gestió, d’acord amb les directrius i recomanacions del model DTI de la Comunitat Valenciana.
En la redacció del projecte, coordinada pels tècnics de l’oficina DTI CV, participen la consultora estratègica ENACE i tècnics dels dos municipis.
La primera fase és el desenvolupament d’un diagnòstic de situació en clau turística, social, econòmica, ambiental i tecnològica de tots dos municipis, per a posteriorment analitzar la seua estratègia EDUSI. Després de la celebració de diverses taules de treball i entrevistes amb els principals agents, es dissenyaran estratègies i accions concretes en matèria de gestió intel·ligent.
D’aquesta forma, Invat·tur estén la seua activitat al nord de Castelló, que acollirà en els pròxims mesos tallers, jornades i seminaris en Vinalab, per a facilitar facilitar al sector turístic la seua transformació digital i adaptació a una gestió intel·ligent.
En la reunió van participar el director d’Invat·tur, Francisco Juan; el coordinador del projecte DTI CV, David Giner; els regidors de Turisme de Vinaròs, Domènec Fontanet, i de Benicarló Rosanna Marzà; el tècnic de Turisme de Vinaròs, Gabriel Quesada; el coordinador Tourist Info de Benicarló, Ciro Forés; i el director de smart cities d’ENACE, Josep Maria Altajafa.