26/10/2017

L'Agència valenciana del Turisme presenta en la UMH d'Elx una jornada sobre Big Data al servei del sector turístic

 
La directora general de Turisme, Raquel Huete, i el rector de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, Jesús Pastor Ciurana, han inaugurat aquest matí la jornada Big Data al servei del sector turístic: reptes i oportunitats. Aquesta activitat s’emmarca dins d’un conveni de col·laboració subscrit entre la UMH i l’Agència Valenciana del Turisme, a través d’Invat·tur, gràcies al com es desenvoluparà entre gener i juny de 2018 la segona edició del curs Bigdatatur, un curs d’Especialista Universitari en Big Data per a Gestió en Turisme.
 
La directora general ha assenyalat que el sector turístic se segueix mostrant com el principal motor econòmic de la Comunitat Valenciana. “Este fet -ha puntualitzat Huete- ha facilitat que també siguem pioners en la implantació de tecnologies com el Big Data”. Huete ha destacat a més el suport al sector “con la fi que la intel·ligència se situe en el centre de l’estratègia i ajude en la presa de decisions”.
 
La importància d’aquest curs radica que el Big Data ha irromput amb força en el teixit empresarial valencià, la qual cosa està generant la necessitat d’experts en les metodologies i eines de Big Data.
 
Aquest títol ofereix una formació pràctica que habilitarà a implantar solucions Big Data en empreses vinculades al turisme
 
A més, durant la jornada s’han desenvolupat una sèrie de xarrades, seminaris i taules redones sobre el tema, coordinats per l’investigador del CIO de la UMH, Álex Rabasa. Així mateix, també s’ha debatut sobre l’aplicació real de tècniques de Data Science al sector turístic.