29/09/2017

L'Agència Valenciana del Turisme presenta Invat·tur Emprèn i Accetur al Focus Pime CV a Castelló

 
Focus Pime va omplir, en el seua dècima segona edició, l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló amb més de 1.500 participants reunits sota un denominador comú: la cerca d’eines per a la creació d’ocupació i noves empreses a la Comunitat Valenciana. Conceptes com a indústria 4.0, economia circular, col·laborativa i social, internacionalització o digitalització, entre altres qüestions, van anar els protagonistes del mig centenar d’activitats que es van desenvolupar durant tota la jornada de la mà de més de 180 ponents.
 
En l’esdeveniment, que es va desenvolupar a través de Focus Emprendimiento, Focus Pime i Focus Innovació, es van presentar els programes Invat·tur Emprèn i Accetur, tots dos de l’Agència Valenciana del Turisme i desenvolupats a través de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur). La coordinadora del programa, María José Portalés, va presentar la ponència Oportunitats de negoci en turisme i va explicar els dos programes, donant les claus, davant mig centenar d’emprenedors, de la política turística de Turisme tant per a l’obtenció d’ocupació com per a la creació de noves empreses innovadores en el sector turístic. Portalés va diferenciar tots dos projectes, el primer, Invat·tur Empren per a la creació de noves empreses turístiques i de caràcter tecnològic i el segon, Accetur, una eina dirigida al seguiment i el monitoratge d’empreses.
 
Una desena d’empreses de l’ecosistema Invat·tur Emprèn com a Pedals del Mediterrani, eStubike, Chiss Chass, Descobreix Alcossebre, Syntelis, Casfid, Uncovercity, eBrickhouse i Howlanders van participar en l’esdeveniment. A més aquesta última, Howlanders, es va alçar amb el premi de Jove Startup.
 
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en la seua visita, va destacar que «el que ací s’exposa és la gran capacitat que té la Comunitat Valenciana, els seus investigadors i les seues empreses, per a llançar noves propostes que ens ajuden a millorar la productivitat i la qualitat del treball”. El cap del Consell ha aplaudit a més la celebració de trobades com Focus Pime, ja que reflecteixen que l’aposta per la innovació està present en tot el sistema productiu de la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, Puig ha indicat que l’empreniment «és imprescindible per al renaixement de la Comunitat Valenciana».