25/05/2018

L'Agència Valenciana del Turisme i SEGITTUR col·laboraran en el desenvolupament de les destinacions turístiques intel·ligents a la Comunitat Valenciana

L’Agència Valenciana del Turisme i SEGITTUR han subscrit un acord de col·laboració per a treballar conjuntament en el desenvolupament de les destinacions turístiques intel·ligents a la Comunitat Valenciana.
L’acord, signat avui a Benidorm pel president de de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer i el president de SEGITTUR, Fernando de Pablo Martín, té com a objectiu impulsar la col·laboració entre tots dos organismes en tot el projecte de destinacions turístiques intel·ligents, en el qual Espanya és referent mundial.
El responsable de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer ha destacat que “la essència d’aquest conveni és el transvasament fluído de coneixement entre la intel·ligència de SEGITTUR i la de l’Agència Valenciana del Turisme”. En aquesta línia, ha ressaltat que “la cimportancia de treballar units totes les Administracions” i ha afegit que “la gobernanza col·laborativa és un concepte que està molt reforçat en la nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Comunitat Valenciana aprovada dimecres passat”.
Per al president de SEGITTUR aquest acord “suposa un pas molt important en la col·laboració entre administracions per l’impuls de les destinacions turístiques intel·ligents, que sens dubte constitueix l’establiment d’una estratègia de revaloració de la destinació que permetrà augmentar la seua competitivitat del turismo”.
Mitjançant aquest conveni s’han fixat tres àmbits de cooperació: la coordinació i gestió del projecte a la Comunitat Valenciana, la implementació i el seguiment, així com en la difusió i reconeixement de la participació del sector turístic valencià en el projecte.
En matèria de coordinació, desenvoluparan una metodologia i bateria d’indicadors comuns que servisquen de punt de partida en els processos de diagnòstic que poguera realitzar SEGITTUR en les destinacions de la Comunitat Valenciana i es dissenyarà un programa conjunt d’actuacions.
L’Agència Valenciana del Turisme i SEGITTUR intercanviaran eines per a ser testats en destinacions de la Comunitat Valenciana, així com en altres comunitats. A més, s’elaborarà un programa de formació dirigit a tècnics de les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana.
La realització conjunta d’actes de difusió vinculats amb les destinacions turístiques intel·ligents es troba, entre unes altres, actuacions que duran a terme en matèria de comunicació.