19/01/2018

L'App de Xàtiva, guanyadora en el concurs The AppTourism Awards 2018 de FITUR

 
Xàtiva està d’enhorabona. El seu App turística, desenvolupada en col·laboració amb l’agència digital Xatcom.net, responsable del disseny i manteniment de continguts de la web turística xativaturismo.com, ha aconseguit alçar-se vencedora en el concurs The AppTourism.

Una eina, centrada en la promoció de l’oferta turística, que conté informació sobre els seus recursos i atractius, rutes i altres continguts d’interès per al visitant, amb la particularitat que no requereix connexió a internet. Aquesta peculiaritat, pensada principalment per als visitants estrangers, elimina les dificultats a l’hora de trobar una zona wifi o sobrecarregar la factura telefònica a causa del roaming.
Una de les funcionalitats més interessants consisteix en les notificacions de proximitat, que avisaran automàticament a l’usuari quan es trobe prop d’un punt d’interès. Aquest sistema GPS de localització també ha permès la creació d’una nova secció d’audioguías del Castell, que el visitant podrà escoltar en funció de la seua ubicació dins del monument més concorregut de Xàtiva.
L’aplicació, gratuïta i disponible tant en Apple Store com en Google Play Store, ja va aconseguir un primer reconeixement en haver sigut escollida com a finalista en aquest concurs que ha comptat amb la inscripció de prop de 80 aplicacions, de les quals 40 corresponien a la categoria nacional.
Les autoritats locals no oculten la seua satisfacció sobre aquest tema. L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ja va manifestar que “suposa una satisfacció enorme, ja que prové de gent del sector, un indicador clar de la qualitat del treball”.
L’App de Xàtiva ha sigut seleccionada, al costat de les del Valle de Tena i Santander Wrecker-Descobreix Cantàbria com les millors App turístiques en la categoria Guia de Destinació. Altres categories són turisme esportiu, naturalesa i aventura; turisme cultural i enogastronómico; o serveis turístics.
El jurat del concurs The AppTourism Awards ha estat compost per representants de Fitur, SEGITTUR i Turespaña, així com per experts professionals dels sectors de la tecnologia, el turisme, el màrqueting online i la comunicació. El premi consisteix en un distintiu que implica el reconeixement de SEGITTUR, organisme adscrit al Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital, i Fitur, una de les principals fires de turisme del món. A més, les guanyadores s’inclouran en el repositori d’aplicacions del portal oficial de turisme d’Espanya.
Un total de 525 aplicacions s’han presentat a aquests premis, que en 2018 compleixen la seua cinquena edició. Al llarg d’aquests cinc anys, han rebut la candidatura de 525 aplicacions, de les quals el 70% han correspost a la categoria nacional i el 30% a la categoria internacional.
&nbsp
Font: Smarttravel