arriba

La AVI inicia la seua activitat per a situar a la Comunitat Valenciana en l'avantguarda ...

La AVI inicia la seua activitat per a situar a la Comunitat Valenciana en l'avantguarda de la innovació

 
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat, després de presidir la primera reunió del consell de direcció de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI), que s'inicia el funcionament d'aquest organisme promogut pel Govern valencià per a contribuir al fet que la Comunitat Valenciana siga "absolutament avantguardista i pionera en tots els projectes d'innovació".

 
La primera cita del consell directiu de la AVI s'ha celebrat al PROP d'Alacant, edifici que albergarà la seu institucional de l'ens. "Hem fet un exercici d'eficiència econòmica", ha indicat sobre aquest tema Puig, qui ha assegurat que es tracta d'un espai "molt ben equipat" i que serà una seu "magnífica" per a aquest organisme.
 
Per açò, el cap del Consell ha mostrat la seua satisfacció amb la posada en marxa de l'activitat en l'AVI, una entitat fonamental des del punt de vista de la Generalitat pel que fa a el "nervi de la innovació" a la Comunitat Valenciana. "És positiu que arranque ja aquesta agència, que vol cercar les últimes fronteres en la innovació", ha assenyalat.
 
D'altra banda, Puig ha avançat que l'antiga Ciudad de la Luz albergarà el Districte Digital, un espai que s'orientarà cap a l'atracció d'empreses de nova economia. L'objectiu d'aquesta iniciativa, segons ha explicat, és "reforçar el pol innovador de la Comunitat Valenciana" i cimentar aquestes arrels tant en la província com en la ciutat d'Alacant, on -ha recordat- "ja existeix un sistema innovador molt positiu que hem de potenciar".
 
Operativa a partir de desembre
 
Per la seua banda, el vicepresident executiu de l'AVI, Andrés García Reche, ha explicat que es van a començar a desenvolupar les contractacions per a conformar la plantilla de l'agència, que està previst que estiga operativa aquest mes de desembre.
 
Així mateix, ha recordat que el més important en aquest moment són els projectes. "La nostra finalitat és impulsar projectes tecnològics disruptius, estratègics, que moguen el món científic cap a l'empresarial", ha destacat García Reche.
 
"L'objectiu és que el nostre sistema productiu tinga un horitzó tecnològic molt més potent", ha afegit.
 
Assistents a la reunió del consell directiu
 
A la primera reunió del consell directiu de l'AVI han assistit, a més del seu president, Ximo Puig, i el vicepresident executiu, Andrés García Reche, el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, María José Mira, i les persones titulars de les direccions generals de l'Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca; Universitat, Recerca i Ciència, Josefina Bueno; Investigació, Innovació, Tecnologia i Qualitat, Ana María Àvila; Ivace, Julia Company, i Desenvolupament Rural, Teresa Cháfer.
 
Així mateix, han estat presents el president de la Cambra de Comerç d'Alacant, Juan Bautista Riera; el president de la CEV, Salvador Navarro; el president de Redit, Fernando Saludes, i el coordinador institucional del CSIC a la Comunitat Valenciana, José Pío Beltrán.
 
A més, han acudit també un membre del Consell Valencià de la Innovació, Roberto Arnau; el secretari administratiu del Consell Valencià de la Innovació, Joaquín Martínez; el representant d'UGT Juan Carlos Faubel i un representant de l'Advocacia de la Generalitat.