25/01/2018

La Generalitat invertirà 8,5 milions en el nou Districte Digital d'Alacant en 2018 i 2019

 
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Generalitat invertirà 8,5 milions d’euros en el nou Districte Digital d’Alacant al llarg dels anys 2018 i 2019 i ha destacat que aquest espai anirà més enllà de la seu principal, ubicada a la Ciutat de la Llum, amb l’objectiu que se sumen «totes les sinergies en la generació d’un ecosistema digital valencià».

El cap del Consell ha explicat els tres instruments amb què s’articularà el finançament del projecte en els dos pròxims anys, acordats en una reunió al centre Invat.invat.tur de Benidorm on han estat presents el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i el director de la Societat de Projectes Temàtics de la Comunitat (SPTCV), Antonio Rodes, entre altres membres del consell d’administració de la Ciutat de la Llum.
D’aquests, el primer consisteix en un pla d’atracció empresarial i de talent en la nova economia, tant nacional com internacional, per a aconseguir que empreses amb un nivell avançat d’operacions s’instal·len a la zona i contribuïsquen a la formació avançada d’un mitjà professional autònom.
Per a aconseguir aquest objectiu, es proposa un incentiu durant un any, no repetible, d’un màxim de 40.000 euros a les empreses que s’implanten al nou centre tecnològic.
En segon lloc, també es preveu la participació en alguna empresa del sector licitant del soci tecnològic que permeta impulsar directament algun dels objectius del Districte Digital.
En tercer lloc, ha avançat també que es posarà en marxa un programa d’esdeveniments que potencien el Districte Digital i la Comunitat Valenciana com a «ecosistema potent digital», i ha reiterat en aquest sentit que existirà «la voluntat màxima de cooperació entre empreses i institucions».
Segons el responsable de l’executiu valencià, l’objectiu de la Generalitat amb aquestes accions «no és competir amb el mercat privat», sinó que es tracta d’una estratègia econòmica que busca «obrir camins per a noves accions, en aquest cas per a la transició digital» de l’economia valenciana.
En aquesta voluntat d’unir esforços amb altres iniciatives de la Comunitat Valenciana, el president ha fet referència a la col·laboració que mantindrà el nou Districte Digital amb l’Agència Valenciana de la Innovació, que constitueix el millor instrument de demanda pública d’innovació. «Volem plasmar l’objectiu fonamental de la Comunitat Valenciana que la innovació forme part del nostre ADN», ha subratllat respecte d’això.
A més, Puig ha explicat que el Districte Digital és un projecte que ha sigut dissenyat conjuntament amb professionals del sector de la nova economia i que incorpora, per tant, l’experiència d’entitats com l’Associació Alicantec. La intenció del Govern Valencià, segons ha indicat, és que els professionals del sector tinguen un paper actiu en el desenvolupament del nou projecte.