16/06/2017

L’Agència Valenciana del Turisme aposta per optimitzar el turisme accessible per a persones sordes

 
 
L’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) ha acollit una de les quatre jornades d’adaptació en l’àmbit turístic per a les persones sordes, uns tallers d’aproximació a la realitat d’aquestes persones, organitzats per l’Agència Valenciana del Turisme i la Fundació Fesord. Aquest cicle de conferències, que continuaran els dies 19 i 26 de juny en els CdT de València i Castelló respectivament, s’emmarca en el Pla Estratègic d’Accessibilitat de la Comunitat Valenciana.
 
Establir una comunicació bàsica amb persones sordes en l’àmbit de l’hostaleria, d’atenció al públic i restauració, utilitzar recursos visuals per a comunicar-se amb persones sordes i donar a conèixer la cultura i les característiques més importants de la comunitat sorda són els objectius d’aquestes quatre jornades.
 
Aquestes jornades es van forjar el passat mes de maig, quan la directora general de Turisme, Raquel Huete, es va reunir amb la directora de Fesord CV i secretària de la Fundació Fesord CV, Amparo Minguet, per a analitzar possibles mesures que optimitzaren el turisme accessible per a les persones sordes a la Comunitat Valenciana. El resultat d’aquesta reunió és que tan sols un mes després s’han engegat en les tres províncies quatre jornades sobre les adaptacions en l’àmbit turístic per a persones sordes. Per a Raquel Huete “es un important pas que serveix per a fomentar el turisme inclusiu en els destinació turístics valencians”. Huete ha assenyalat que la finalitat d’aquestes jornades és “alcanzar un turisme universal, accessible i sense barreres per a tots”.
 
Des de Fesord agraeixen el compromís de l’Agència Valenciana del Turisme per adaptar i millorar els seus serveis d’atenció per a les persones sordes. En aquest sentit, Minguet ha destacat que durant anys, les persones sordes han treballat per a aconseguir una societat igualitària, accessible per al nostre col·lectiu i de manera paral·lela, s’ha lluitat per aconseguir el reconeixement oficial de la nostra llengua, la llengua de signes, amb la qual fer desaparèixer definitivament les barreres de comunicació de la societat actual.