18/01/2018

Les reserves online es dupliquen a Espanya en cinc anys

 
Les reserves online representen un negoci de 7.700 milions d’euros, xifra que duplica la registrada cinc anys abans. En els pròxims anys es preveu que aquesta modalitat seguisca creixent però a un ritme menys intens, i aconseguirà la xifra de 8.900 milions d’euros. De fet, l’estimació apunta que per al 2020, més de la meitat de les reserves d’hotels es realitzarà pel mòbil o l’ordinador.

Segons un estudi de Site Minder, basat en les dades obtingudes per la consultora Euromonitor International, les reserves directes a través de les pàgines web dels hotels representaran un 53% en els pròxims anys.
Els usuaris més actius amb aquest tipus de reserves no són els joves: la franja d’usuaris de 25 a 49 anys concentren una de cada dues reserves, mentre que els menors de 24 anys representen al 28% del total.
Espanya encara ha de créixer en la digitalització del mercat: per a cap d’any només el 20% de les reserves totals online es realitzaran amb el mòbil.
Del total de reserves realitzades, precisa l’estudi de Site Minder, el 67% van ser realitzades per espanyols i el 33% per estrangers, sobretot britànics, alemanys i francesos
“Las reserves directes d’habitacions en les webs dels propis hotels han crescut un 113% en els últims cinc anys, la qual cosa demostra que ha de ser una prioritat per als hotelers posicionar els seus negocis en internet en els pròxims anys. Açò també és una indicació de com els hotels del país tenen més contacte directe amb els seus hostes”, apunta Mateus Coelho, director regional de Site Minder per a Espanya, Portugal i Brasil.
En el llistat dels municipis espanyols amb més contractació online directa estan Barcelona, Madrid, Sevilla y València  i altres destinacions costaneres de referència, entre els quals destaquen Benidorm a Alacant i Salou a Tarragona.
 
Font: Tecnohotel