21/11/2017

Els Premis de Turisme de la Universitat d'Alacant destaquen el potencial innovador del sector a Alacant

 
El saló de Graus de la facultat d’Econòmiques i Ciències Empresarials de la Universitat d’Alacant va acollir aquest dimarts l’acte de lliurament dels Premis a la Trajectòria, a la Innovació i a la Rellevància Professional en Turisme que lliura l’Institut Universitari de Recerques Turístiques cada any. Un acte presidit pel vicerector de Relacions Internacionals, Juan Llopis i al que van assistir la directora general de Turisme, Raquel Huete i José Mosso, del Patronat Provincial de Turisme.

El lliurament dels guardons, en un saló ple fins a la bandera, va servir per a posar en valor els estudis de Turisme de la Universitat d’Alacant als quals, totes les intervencions, sense excepció, van atribuir la responsabilitat del bon treball que es realitza en el sector en la província. “Bressols bases sòlides en la formació serveixen per a poder construir fonaments i estructures amb sentit”, assegurava Llopis en la seua intervenció. Mentre que Raquel Huete es referia a la importància de “la recerca i l’aposta per la formació de qualitat en un sector clau per a la nostra societat com és el Turisme”.
L’Institut, que dirigeix José Luis Gascó, va reconèixer el treball de Vicente Marhuenda amb el premi a la trajectòria professional, “reconocido professional de l’hotelería, president i, després, secretari de l’Associació provincial d’Hotels, a més d’excel·lent formador que ha col·laborat amb la nostra Universitat des de 1994, quan es va integrar en la docència en el títol DEAT que impartia l’EOT en la Muntanya Tossal”.
El premi a la Innovació Turística se li va concedir a Blabup, una aplicació desenvolupada per una empresa alacantina, els integrants de la qual es van formar en la Universitat d’Alacant, que permet als usuaris deixar un àudio i geolocalizarlo en uns pocs segons, aportant una imatge i un comentari en el qual es descriga el punt exacte on es troba. Es tracta d’una innovadora aplicació mòbil que s’està aplicant en diferents destinacions turístiques. Encara que es tracta d’un projecte encara en desenvolupament, el seu potencial és interessant i està connectat amb iniciatives relacionades amb ciutats i destinacions intel·ligents.
I Agustín Grau Alventosa tancava els guardons amb el premi a la rellevància professional d’exalumnos de la UA. Titulat Superior en Turisme per la Universitat d’Alacant. Des de la seua participació en l’elaboració del Pla Estratègic de Turisme Alicante 2020 a la fi dels noranta, es va convertir en Gerent del Patronat de Turisme de l’Ajuntament d’Alacant. La seua labor ha sigut reconeguda pel sector turístic de la ciutat pel seu elevat grau de professionalitat i diàleg permanent amb els agents turístics. Així mateix, va ser nomenat Director General de Turisme de la Generalitat Valenciana (2007-2010). Recentment, s’ha fet pública la seua incorporació al Gabinet de Presidència de l’Oficina Europea de Propietat Intel·lectual (EUIPO), amb seu a Alacant.