17/05/2018

Preferències dels viatgers espanyols per a les escapades de finalització de setmana

Arriba el divendres i a tots ens sorgeixen les mateixes preocupacions: fer les maletes, cercar un bon pla d’oci, desconnectar i aprofitar el temps lliure al màxim, però quin és el cap de setmana perfecte per als espanyols? Aqueixa és la pregunta que s’han fet des de Weekendesk, el portal especialitzat en escapades temàtiques de finalització de setmana, que ha estudiat el que més valoren els usuaris a l’hora de triar destinació i activitats per a viatjar en cap de setmana, així com el tipus d’hotel i les dates preferits.
Els usuaris cerquen un personal amable, professional, simpàtic i, sobretot, que oferisca una atenció personalitzada per a poder sentir-se com a casa. El segon aspecte més valorat és l’oferta gastronòmica, que ha de ser de qualitat i variada. La ubicació i les instal·lacions de l’hotel ocupen el tercer lloc, donant especial rellevància a unes boniques vistes, a l’estat del mobiliari i a la decoració de l’allotjament.
Els hotels amb encant i situats en llocs peculiars, com un antic convent o un castell reformat, han sigut els allotjaments amb millors puntuacions en Internet, amb una mitjana de 8,5 sobre 10.
Els viatgers han donat més puntuació als hotels situats en la costa, concretament, grans resorts de 4 i 5 estels, prop de la platja i amb tots els serveis inclosos. Aquests allotjaments s’han posicionat com unes de les millors opcions per a escapar-se, amb una mitjana de 8 sobre 10.
Oferta cada vegada més desestacionalizada
Segons aquest estudi, els espanyols reserven cada vegada més escapades durant qualsevol cap de setmana, sense importar la data, a la recerca d’un pla diferent. L’oferta està cada vegada més desestacionalizada i, per açò, és molt comuna veure turistes qualsevol època de l’any, més enllà dels ponts o altres èpoques vacacionals típiques.
Quant al dia de la setmana per a començar la seua desconnexió, el favorit dels viatgers és el divendres (30%), seguit de prop del dissabte (29%). La mitjana de despesa en els viatges de finalització de setmana és de 160 euros.
Font: Hosteltur