16/10/2018

Raquel Huete reitera “la aposta de la Generalitat per a convertir a la Comunitat Valenciana en un territori turístic intel·ligent”

 
La directora general de Turisme, Raquel Huete, ha reiterat “la aposta de la Genaralitat per a convertir la Comunitat Valenciana en un territori turístic intel·ligent”.
Així ho ha assegurat Raquel Huete durant la inauguració del Congrés Digital Tourist 2018 que se celebra a Benidorm organitzat per Ametic, la patronal representant del sector de la indústria tecnològica digital a Espanya.
Durant la jornada es van debatre sobre diferents aspectes que influeixen en els territoris turístics intel·ligents com les infraestructures que permeten la connectivitat per a millorar l’eficiència econòmica i política i permetre el desenvolupament social, cultural i urbà.
També es parlarà de l’aposta pel desenvolupament basat en la iniciativa empresarial i en les activitats econòmiques sostenibles (ambiental, econòmica i sociocultural); es debatrà sobre un model de gestió turística integrador i socialment inclusiu; així com de la rellevància absoluta de les indústries d’alta tecnologia i creatives, el capital social i la capacitat d’absorció de la innovació dels territoris, de les destinacions turístiques.
La directora general de Turisme ha posat l’accent que “en la Comunitat Valenciana portem diversos anys treballant per liderar la transformació digital del nostre territori des de l’Invat·tur”, i ha ressaltat que “somos la primera comunitat autònoma que va comptar amb un projecte DTI propi i ens hem convertit en la referència per a les normes DTI d’AENOR”.
Durant l’obertura del Congrés Raquel Huete ha recordat algunes de les accions que Turisme ha impulsat perquè la Comunitat Valenciana avance com DTI. En aquesta línia, ha assenyalat que “hemos posat a la disposició de les destinacions l’eina d’autodiagnòstic i una guia de gestió i suport per a adaptar-los al nostre model DTI CV”.
A més, ha posat l’accent que “ya està en marxa l’Oficina d’Assistència Tècnica a Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana, a través d’ella l’Invat·tur s’encarrega de gestionar i controlar la implementació del projecte DTI CV i de coordinar l’atenció de sol·licituds i projectes en les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana”.
En aquesta línia, ha explicat que “en aquests moments, Benidorm, Villena, Finestrat, Gandia, Benicàssim, València, Vinaròs i Benicarló compten amb la nostra col·laboració en els seus plans DTI ja en marxa, i altres destinacions han mostrat la seua voluntat d’avançar per aquest camí”.
“El objectiu -ha continuat Huete- és la configuració de la Xarxa DTI de la CV que es presentarà a principis de novembre en tota la CV amb uns protocols ben definits i unes regles de funcionament consensuades i coordinades, que promourà l’avanç de totes les destinacions i es coordinarà amb la xarxa espanyola, de recent creació”.
La Directora General ha ressaltat “la estreta col·laboració de les destinacions que ja tenen avançat el model, com Benidorm que aspira a convertir-se en el primer DTI certificat del món”.
Raquel Huete ha ressaltat que “muestra del nostre compromís per a impulsar el desenvolupament de les destinacions turístiques intel·ligents és el conveni de col·laboració que hem subscrit amb SEGITTUR el passat mes de maig per a treballar conjuntament en el desenvolupament de les destinacions turístiques intel·ligents a la Comunitat Valenciana”.
Així mateix, Huete ha recordat que des de la Generalitat “también comptem amb la col·laboració de l’empresariado, en particular a través de l’agrupació innovadora d’empreses turístiques ADESTIC, i amb l’ecosistema universitari al servei del desenvolupament del model DTI a través de convenis amb universitats públiques valencianes”.
Congrés Digital Tourist 2018
El Congrés Digital Tourist 2018 porta per lema «Impulsant l’aplicació de Tecnologies Digitals en Destinacions Intel·ligents» se celebra en la ciutat de Benidorm el 15 i 16 d’octubre.
Aquest congrés es configura com un esdeveniment imprescindible per a l’Ecosistema de Destinacions Turístiques Intel·ligents, on es donen cita els màxims responsables sectorials, tant de l’àmbit empresarial com a polític i administratiu.