16/11/2018

Torrevieja acull Hackea la teua destinació!, un hackathon que conjuga innovació tecnològica i turisme

El Centre Cultural Verge del Carmen acull els dies 24 i 25 de novembre Hackea la teua destinació!, un hackathon centrat en la innovació en turisme i les destinacions turístiques intel·ligents. Durant 32 hores els participants desenvoluparan idees, serveis i aplicacions per a solucionar problemes d’àmbit turístic mitjançant l’ús de les tecnologies de la informació.
Hackea la teua destinació! ofereix diverses categories de premis. En concret, el de Desenvolupament d’Aplicacions i el de Ciència de Dades i Intel·ligència Artificial, dotats amb dos premis de 800 i 400 euros. A més, els guardonats tindran la possibilitat de desenvolupar el seu projecte en l’àmbit de les destinacions turístiques intel·ligents i de l’ecosistema d’emprendimiento d’Invat·tur, amb l’oportunitat de poder aplicar-ho a una destinació turística com a experiència pilot real.
Els treballs de desenvolupament de serveis i aplicacions els dissenyaran equips multidisciplinaris amb diferents perfils com a tècnics, professionals del turisme, dissenyadors o economistes. En l’avaluació final es tindrà en compte factors com a impacte, importància del problema solucionat, creativitat i innovació, entre uns altres.
En la presentació de l’hackathon van participar la regidora de Turisme de Torrevella, Fanny Serrano; el regidor de Joventut i Ocupació, Víctor Ferrández; el coordinador de la seu de la Universitat d’Alacant (UA) a Torrevella, José Norberto Mazón; el director d’Invat·tur, Francisco Juan; i el gerent d’Agamed, José Manuel Nadal.
Fanny Serrano va explicar que l’hackathon «situa a Torrevieja en el punt de mira de la innovació i la recerca en matèria de turisme». «Hui dia no es pot concebre el turisme sense aplicacions ni xarxes socials, per la qual cosa considerem que aquest tipus d’esdeveniments serveixen per a potenciar i ampliar les possibilitats del nostre municipi com a destinació turística».
Més informació ací