05/06/2018

L'Agència Valenciana del Turisme aposta per aconseguir la certificació Welcome Chinese per a obrir-se al mercat xinés

L’Agència Valenciana del Turisme ha organitzat tres jornades informatives per a difondre i explicar els avantatges i importància de la certificació Welcome Chinese com a manera eficaç per a acostar-se al turisme xinés.
Es tracta de sessions de treball que reuneixen a representants de Welcome Chinese amb agents turístics i institucionals de les tres províncies, per a parlar sobre les dades de desenvolupament i creixement del turisme xinés i presentar la citada certificació.
Welcome Chinese és l’únic programa reconegut pel Govern de Xina amb dret exclusiu a emetre i promocionar la certificació a nivell mundial. Es tracta de l’única distinció estàndard oficial que garanteix que els turistes xinesos se senten còmodes i els resulte fàcil viatjar. A més, aquest segell recolza a tots els operadors i destinacions turístiques per a augmentar el seu abast en el mercat de turisme emissor xinés.
La primera, celebrada en Invat·tur, ha reunit a professionals del sector turístic alacantí interessats en el turisme xinés i ha comptat amb la presència del secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer.
Colomer ha afirmat que «comencem a Benidorm una gira que pretén identificar les millors oportunitats perquè les nostres destinacions es beneficien del principal emissor de turistes del món». Una vegada més, el titular de Turisme ha apuntat a «mirar amb llums llargues», ja que al seu judici «la connectivitat amb Orient anirà in crecendo i hem de prendre posicions per a matí».
Segons el secretari autonòmic, «brindem l’opció als actors del turisme de la Comunitat Valenciana per a facilitar la seua presència en mercats emergents i per a aprofitar l’oportunitat que representa Oriente i Xina».
En aquest context, ha recordat que «des de Turisme estem treballant perquè la Comunitat Valenciana siga la primera comunitat autònoma espanyola a aconseguir la certificació com a destinació acollidora del turista xinés».
Per la seua banda, Jacopo Sertoli, CEO de Welcome Chinese ha ressaltat que l’entitat treballa en el mercat xinés des de fa més de cinc anys, col·laborant amb destinacions i governs, com el de Comunitat Valenciana; el propòsit és «estructurar un pla de com entrar en el govern xinés, quines accions van a donar més visibilitat i com fer arribar més viatgers procedents del país».
Per a Jacopo Sertoli, «el mercat xinés és molt interessant, perquè les seues temporades altes són diferents al mercat europeu, sent febrer i octubre les seues festes nacionals».
A més, ho ha qualificat com un «mercat gran i jove» i apunta al fet que en l’actualitat hi ha 130 milions de turistes que ixen de Xina i cada vegada més, els fluxos que arriben a Europa van pujant. «En 2020 es preveu que hi haja 200 milions de viatgers xinesos, prop del 10% de la població xinesa», ha asseverat.
Acord de l’AVT amb el govern xinés
Aquestes jornades s’emmarquen dins de l’acord que va signar el passat mes d’abril a Pequín el president de la Generalitat, Ximo Puig, amb l’Acadèmia de Turisme de Xina, per a monitorizar i impulsar el flux del turisme xinés que viatja a la Comunitat, així com el flux de turisme valencià que viatja a Xina.
Les jornades informatives s’han celebrat a Benidorm, Castelló i València.