31/10/2019

Turisme Comunitat Valenciana presenta a Washington davant el BID el seu model de DTI

Turisme Comunitat Valenciana ha presentat a Washington, davant més d’un centenar de responsables turístics de Llatinoamèrica, el seu model de Destinació Turística Intel·ligent (DTI), les eines i la seua estratègia. DTI-CV és un projecte desenvolupat per l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur).
En la seua ponència, el coordinador del projecte, David Giner, ha donat a conèixer l’estratègia d’implantació de les destinacions turístiques intel·ligents en el territori valencià i la seua evolució. Entre les eines necessàries per a la implantació del model, Giner ha destacat l’autodiagnostico DTI, el quadre mane de xarxes socials i el monitor de reputació online.
L’objectiu és que el model valencià servisca com a pilot per a la trasformación digital de països de Llatinoamèrica i Carib. De fet, la jornada organitzada per la divisió de turisme del Banc Interamericano de Desenvolupament (BID) en la seua seu central, ha sigut la potenciar l’evolució d’aqueixes destinacions cap a la intel·ligència turística.
En aquest sentit, Giner ha destacat la importància que les destinacions de LATAM evolucionen cap a un horitzó basat en noves eines. Es tracta d’un pas cap a davant que els permetrà prendre de decisions centrades en la realitat de les destinacions, en la informació i en les dades que es produeix en cada fase del viatge i en l’àmbit de gestió.
En la seua intervenció, Giner ha presentat alguns projectes pioners de la Comunitat Valenciana com el SIT de València ciutat, el projecte DataLab de la Universitat Miguel Hernández, l’HOSBEC Data Center o la gestió del wifi en platges de Benidorm.
Cal assenyalar que DTI-CV és un model exportable tant per la tipologia de les seues eines com per la relació establida entre les diferents administracions competents en turisme i amb el sector privat.