12/07/2017

Turisme destina 410.000 euros per a potenciar la recerca i innovació en turisme de la mà de les universitats valencianes

 
El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha subscrit amb els cinc rectors de les universitats públiques valencianes convenis de col·laboració per a desenvolupar actuacions d’interès mutu. En concret, Francesc Colomer ha signat amb els rectors de la Universitat de València, Esteban Morcillo; de la Universitat Politècnica de València, Francisco J. Mora; de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI), Vicent Climent; de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar; i amb el rector de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH), Jesús Tadeo.

El secretari autonòmic de Turisme ha volgut destacar que «amb aquesta col·laboració s’espera que les universitats aporten valor i coneixement al sector turístic valencià», que al seu judici, «és un dels sector productius més rellevants i influents en la generació de riquesa, ocupació, innovació, vertebració del territori i remuntada reputacional de la Comunitat Valenciana».
 
Per a Colomer «la política turística té la capacitat de generar aliances com aquesta» i apunta al fet que és molt important tenir en compte les ciutats turístiques, el territori, els empresaris i el sector, però també subratlla que «el paper de l’Acadèmia i la seua capacitat d’investigar i innovar resulta essencial per a construir una estratègia de futur que ens qualifique com a destinació turística».
 
En aquesta línia, ha volgut asseverar que «el conjunt d’aquests convenis han vingut per a quedar-se» i ha declarat que «ens van a permetre diversificar productes turístics i desestacionalitzar la temporada». En aquest sentit, ha subratllat que «som una terra fèrtil en recursos i les universitats ens ajudaran a transformar-los en productes turístics».
 
Aquests cinc convenis, al que cal unir el de la Florida Universitària, que se signarà en breu, s’emmarquen dins de la línia de col·laboració que l’Agència Valenciana de Turisme ha engegat amb les universitats de la Comunitat Valenciana per al foment de recerca en innovació, i que sumen un total de 410.000 euros.
 
L’objectiu general dels convenis amb les universitats és pivotar el desenvolupament turístic de la Comunitat Valenciana entorn de la innovació i la recerca en termes de territori, productes i mercats, generant per a açò sinergies entre la Generalitat, a través de l’Invat.tur i les universitats valencianes.
 
En tots els casos les universitats es comprometen a contribuir a la generació d’un cos de recerca lligat a la Xarxa de Recerca en Turisme de la Comunitat Valenciana, així com a participar, a sol·licitud de l’Agència Valenciana del Turisme, en les jornades tècniques, taules de treball, seminaris, o congressos científics, que aquesta organitze o promoga per a l’execució de les activitats relacionades amb l’objecte de cada conveni i a difondre els resultats finals que d’aquests s’obtinguen.