27/04/2018

Benidorm, Gandia i Benicàssim, primeres destinacions amb platges intel·ligents

L’Agència Valenciana del Turisme, a través d’Invat·tur, engega un projecte tecnològic de monitoratge ambiental de les platges de la Comunitat Valenciana, que servirà tant per a millorar el servei com per a obtenir informació dels usuaris.
En la reunió celebrada en l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques, (Invat·tur) per a avançar en el disseny de platges intel·ligents de la Comunitat, s’ha acordat iniciar el projecte amb proves pilot en platges de Benicàssim, Gandia i Benidorm. Aquests municipis comptaran amb dos sensors situats en diferents platges que arreplegaran dades de temperatura, humitat relativa i pressió atmosfèrica.
Els sensors han sigut desenvolupats per l’Escola Politècnica Superior de Gandia en virtut del conveni signat entre l’Agència Valenciana del Turisme i la Universitat Politècnica de València-Campus de Gandía.
IoT en la gestió de les platges de la Comunitat
El projecte suposa aplicar de forma pionera la tecnologia de l’Internet de les Coses en la gestió de les platges de la Comunitat Valenciana i dissenyar un prototip de baix cost, amb alimentació ambiental, sense necessitat de manteniment i baix consum d’energia que transmetrà dades de forma sense fil.
Després de l’obtenció de les dades, es procedirà a la seua anàlisi per a obtenir indicadors d’interès que permetran realitzar una gestió turística innovadora de les platges i oferir als turistes informació nova, no disponible fins ara.
El model de Platges Intel·ligents de la Comunitat Valenciana està dins del marc dels projectes estratègics de l’Oficina de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTICV).
Les platges intel·ligents, un element diferencial de la Comunitat Valenciana
La directora general de Turisme, Raquel Huete, ha ressaltat que l’estratègia de les platges intel·ligents “deu ser un element diferencial de totes les platges de la Comunitat Valenciana”.
En aquesta línia, Huete ha explicat que les platges intel·ligents “serán aquelles capaces de prestar millors serveis i sintonitzar amb la demanda”, al mateix temps que ha apostat per “treballar perquè les platges siguen més inclusives, més integradores, accessibles, sostenibles i presten serveis més avançats a l’usuari”.
Així mateix, la directora general ha ressaltat que “els resultats d’aquests estudis pilot ens permetran conèixer què eines tecnològiques s’han d’implantar per a millorar la gestió de les platges i convertir-les en espais més sostenibles, assegurances, accessibles i adaptats als hàbits actuals i futurs de la demanda”.