13/09/2017

Turisme reprèn en Invat·tur el curs d'expert universitari en Cuina Tecnològica

 
Una vintena de caps de cuina i empresaris gastronòmics de la Comunitat Valenciana han reprès el curs d’expert universitari en Cuina Tecnològica, organitzat per l’Agència Valenciana del Turisme i que se celebra en el Laboratori de Cuina de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) des del passat mes de març. El curs, emmarcat en processos gastronòmics creatius, es desenvolupa des d’un punt de vista de la tecnologia dels aliments i també de gestió i compta amb el suport de l’Institut Universitari de Recerques Turístiques de la Universitat d’Alacant.
 
El curs, de 200 hores lectives i que conclou el 31 d’octubre pròxim, capacita als alumnes en l’aplicació de noves tècniques de cuina i en particular en la de la cuina molecular. Durant el curs, els alumnes han treballat les diferents tècniques de cocció en funció del tipus de cuina tradicional, moderna, d’avantguarda i temàtica i han rebut formació per a aplicar noves tendències culinàries i processos creatius. També se’ls ha format en els processos de planificació documental de l’oferta gastronòmica i en processos de sistematització i estandardització en l’elaboració de l’oferta gastronòmica dels diferents tipus d’esdeveniments.
 
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assegurat que “aquesta formació es planteja sota un prisma tecnològic que té com a finalitat perfeccionar el treball dels professionals de la restauració, així com dotar-los dels coneixements necessaris en mètodes de gestió, però respectant la tradició gastronòmica de la Comunitat Valenciana, un referent de la dieta mediterrània”. “I és així perquè la formació no és només gastronòmica també és de servei,- puntualitza Colomer- una formació d’alt nivell completament diferenciada que permetrà als participants donar un salt qualitatiu en la seua professió”.
 
Cal assenyalar que entre els formadors del curs destaquen cuiners de la talla de Kiko Moya, Josep Bernabéu, Bernd Knoller, Vicente Patiño, Nazario Cano o David Roca; professionals de sala com Juan Moll, Javier d’Andrés i Alberto Redrado; i altres docents rellevants en altres àmbits tals com el teatre, la biologia, l’arqueologia, la nutrició o la medicina.