arriba

Turisme inicia un cicle de cursos de Cuina d'Autor amb prestigiosos xefs referents de la ...

Turisme inicia un cicle de cursos de Cuina d'Autor amb prestigiosos xefs referents de la gastronomia nacional

 
L'Agència Valenciana del Turisme ha organitzat un cicle de jornades de Cuina d'Autor en el qual prestigiosos experts de cuina i rebosteria participaran com a ponents i realitzaran una master class pràctica davant dels alumnes. Aquest cicle de jornades, totalment gratuït, començarà a impartir-se a partir de la setmana que ve en la Xarxa de Centres de Turisme de la Comunitat Valenciana i s'estendrà fins al pròxim mes de desembre. De fet, està previst engegar noves jornades a partir de gener.

Les classes magistrals, d'un dia de durada, s'impartiran principalment en els centres de la Xarxa CdT de València, Alacant, Benidorm, Denia, Gandia, Castelló, Torrevella i també a Morella, a través del CdT d'Interior.
El secretari autonòmic de l'Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha ressaltat la importància de “poner en marxa noves iniciatives pedagògiques com aquestes en les quals grans experts, molts amb estel Michelín, compartiran coneixement amb els professionals del sector de la Comunitat Valenciana”.
En concret, Colomer ha explicat que aquest programa pedagògic “cuenta amb 41 accions que s'impartiran en tota la Xarxa de CdT” i ha afegit que “a més d'impartir-se en tots els CdT, també s'impartirà a l'interior, concretament a l'entorn de la Fàbrica Giner de Morella, on en breu comptarem amb un centre d'innovació”.
Així mateix, ha assenyalat que “las 41 actuacions de les jornades d'aquest programa són gratuïtes i estan dedicades als professionals de sala i cuina de la Comunitat amb l'objectiu de ramificar i transvasar el coneixement”.
D'altra banda, i durant la presentació, el responsable de l'Agència Valenciana del Turisme ha anunciat també que gràcies a un acord amb el BBVA i El Celler de Can Roca “el pròxim 23 d'octubre els propis germans Roca cuinaran al costat de 28 alumnes de la xarxa de CdT (18 de sala i 10 de cuina) entre els quals se seleccionarà a tres d'ells per a treballar durant tres mesos en el restaurant a través d'una beca (dues en cuina i un en sala)”.
Colomer ha ressaltat la importància d'impulsar iniciatives que redunden en la qualificació gastronòmica, perquè segons ha manifestat que “en el model turístic pel qual apostem, la gastronomia juga un paper molt competitiu i diferencial”.
Per açò, ha incidit que “ aquesta programació, lligada a la gastronomia, no és un fet aïllat” i ha assenyalat que “reixentment hem iniciat en el CdT d'Alacant un cicle de Cursos Alacant Ciutat de l'Arròs de gran èxit de participación”. De la mateixa manera, ha recordat que durant el cap de setmana passat “organizamos al costat de l'ajuntament de Denia el Festival gastronòmic DNA que ha comptat amb gran quantitat d'assistents i, la qual cosa és més important, amb el qual hem aconseguit un gran posicionament internacional”.
Finalment, i pel que fa al cicle de Cuina d'Autor, Colomer ha destacat “la gran col·laboració dels professionals en aquest projecte per a donar a conèixer tot el seu saber fer en els fogons als alumnes inscrits en les jornades, amb l'objectiu de compartir coneixement per a millorar en la qualificació gastronómica”.
Cal ressaltar que en aquestes jornades participaran un total de 23 responsables de les cuines de prestigiosos restaurants, en la seua majoria guardonats amb estels Michelín. En concret, impartiran jornades responsables de les cuines del Celler de Ca Roca, A’Barra, Montia, Santceloni, Noor, Casa Marcial, Casa Gerardo, Lillas Pastia, La Casa del Carmen, Culler de Pau, La botica de matapozuelos, Monastrell, L’Escaleta, Alborada, Baluard, Moulin Chocolat, Espai Sucre, Raúl Resino, Calç Paradis, Casa Manolo, Maralba i Els Moles.