30/04/2019

Un informe d'Eurostat revela que el 24% dels espanyols usen plataformes col·laboratives en reserves d'allotjaments turístics

Un informe sobre l’ús de plataformes d’economia col·laborativa per a la reserva d’allotjaments turístics, publicat per Eurostat, revela que Espanya és el cinquè país d’Europa en l’ús d’aquesta modalitat de reserva. Amb un 24%, solament està solament per darrere de Luxemburg, Irlanda, Malta i el Regne Unit.
D’acord amb els resultats de l’enquesta sobre l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) realitzada al llarg de 2018, un 19% dels individus en la Unió Europea (UE) han utilitzat aquestes plataformes en les reserves d’allotjament per a viatges personals.
Els consumidors europeus de turisme a Espanya arriben també a alts percentatges d’ús d’aquestes noves formes d’allotjament. Dels quasi 83 milions de turistes estrangers registrats a Espanya en 2018, un total de 18,5 milions procedien del Regne Unit, segons dades de l’INE. Li van seguir Bèlgica amb el 23%, Països Baixos amb el 22%, Alemanya i França amb el 21% i Itàlia amb el 19%.
20190430_Eurostat grafico
En les destinacions, la disponibilitat d’altres formes d’allotjament permet incrementar la capacitat per a atendre becs de demanda associats a esdeveniments puntuals i obrir noves oportunitats d’allotjament en àrees o nuclis urbans que no estan servits per l’oferta turística tradicional.
Més informació