02/03/2017

Vila-real acollirà la novena edició del programa Invat·tur Emprende per a la creació e impuls d'empreses turístiques

 
El coworking EFECTE de Vila-real té previst acollir la novena edició d’Invat·tur Emprende, un programa de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur), que es desenvoluparà durant dos mesos, per a la creació i impuls d’empreses turístiques. El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que “aquesta és la primera edició que se celebra en la província de Castelló”, al mateix temps que ha insistit que “per a nosaltres és fonamental vertebrar el territori i traslladar les iniciatives que generem des de l’Invattur a tota la Comunitat”.
 
En aquest sentit, ha recordat que aquest programa “está orientat al desenvolupament i generació de noves empreses turístiques innovadores i de base tecnològica” i ha assenyalat que “la indústria turística és fonamental a la Comunitat Valenciana, i hem de seguir apostant per la innovació i per avançar-nos al futur en un mercat que es troba en permanent canvi”.
 
Cal recordar que Invat·tur Emprende està obert a tot aquell que desitge emprendre o impulsar els seus projectes empresarials i que necessiten suport per a convertir-los en realitat, per la qual cosa ha animat a tots aquells que estiguen interessat a presentar les seues inscripcions abans que finalitze el termini previst.
 
Durant el curs, experts en models de negoci, gestió empresarial, innovació i finançament de projectes formaran i assessoraran en el procés de transformar idees en projectes empresarials turístics. Una vegada conclòs el curs, els projectes poden adherir-se al programa integral d’Invat·tur Emprende. Per açò, tal com ha insistit Colomer, “hem d´oferir la possibilitat de participar en aquestes iniciatives a qualsevol que tinga una idea interessant i vulga tenir l’oportunitat de traslladar al mercat per a millorar i qualificar un mercat que es reinventa cada dia”.
 
El curs, que comença el 4 d’abril i conclou el 13 de juny, consta de nou mòduls i tres tallers entre els quals destaquen el d’Habilitats professionals; Design Thinking; Gestió de projectes, processos i riscos; Lean Validation; Decisions intel·ligents: el pla d’acció en l’empresa turística; Normativa turística; Branding, disseny i naming de marca; Videomarketing; Canvas: construir el model de negoci, Tècniques de Venda, Pitch i Màrqueting per a startups. El 13 de juny, últim dia del curs tindrà lloc la sessió final amb la presentació dels projectes davant els inversors.
 
El termini d’inscripcions estarà obert fins al 26 de març i les entrevistes de selecció tindran lloc el 28 de març.