02/01/2018

Xàtiva, finalista en el concurs de The Apptourism Awards 2018 de Fitur

 
L’app turística de Xàtiva, una eina al servei del viatger en la qual pot disposar de tota la informació d’interès sobre la ciutat, en qualsevol moment i sense costos addicionals de navegació, arreplega ja els seus primers reconeixements. Impulsada per l’Ajuntament de Xàtiva i Xatcom.net, l’agència digital responsable del disseny i manteniment de continguts de la web turística xativaturismo.com, l’app ha sigut seleccionada com a finalista en el concurs d’aplicacions The Apptourism Awards 2018, en la categoria Guia de Destinació.
El pròxim 18 de gener es coneixeran els guanyadors d’aquest certamen, en el qual han participat prop de 80 apps.
L’Ajuntament de Xàtiva aposta per la tecnologia digital com a gran aliada per a millorar l’experiència del viatger en la ciutat. Així, el passat mes de novembre presentava el seu app turística, desenvolupada en col·laboració amb l’agència digital Xatcom.net, responsable del disseny i manteniment de continguts de la web turística xativaturismo.com.
Una eina, centrada en la promoció de l’oferta turística, que conté informació sobre els seus recursos i atractius, rutes i altres continguts d’interès per al visitant, amb la particularitat que no requereix connexió a internet.
Aquesta peculiaritat, pensada principalment per als visitants estrangers, elimina les dificultats a l’hora de trobar una zona wifi o sobrecarregar la factura telefònica a causa del roaming.
L’aplicació, gratuïta i disponible tant en Apple Store com en Google Play Store, ha aconseguit collir un primer reconeixement en haver sigut escollida com a finalista en el concurs The AppTourism Awards 2018 organitzat per SEGITTUR en col·laboració amb Fitur.
Un concurs que ha comptat amb la inscripció de prop de 80 aplicacions, de les quals 40 corresponien a la categoria nacional.
Les autoritats locals no oculten la seua satisfacció sobre aquest tema. L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, afirma que aquest reconeixement suposa “una satisfacció enorme, ja que prové de gent del sector, un indicador clar de la qualitat del treball”.
Per la seua banda, la regidora de Turisme, Mariola Sanchís, declara sentir-se “encantada per la magnífica notícia, que en si ja és un premi al gran treball desplegat per l’equip d’Óscar Larriba i els tècnics de Turisme de l’Ajuntament. Ara toca defensar adequadament la proposta i esperar que el dia 18 s’aconseguisca el premi a la millor app d’Espanya”.
L’app de Xàtiva ha sigut seleccionada, al costat de les del Valle de Tena i Santander Wrecker-Descobreix Cantàbria com les millors App turístiques en la categoria Guia de Destinació. Altres categories són turisme esportiu, naturalesa i aventura; turisme cultural i enogastronómico; o serveis turístics.