31/01/2018

L'ebook Intel·ligència Artificial: desenvolupaments en turisme analitza les iniciatives dels centres tecnològics de la plataforma Thinktur

 
El contingut d’aquest document sobre Intel·ligència Artificial arreplega una anàlisi de les principals iniciatives que, cadascun dels Centres Tecnològics de Turisme que conformen la Plataforma Tecnològica del Turisme -Thinktur- i els seus associats, estan duent a terme en diversos punts del territori nacional. L’objectiu d’aquest document és establir un marc de referència per a impulsar la incorporació d’aquesta tecnologia en la gestió empresarial i de la destinació.

La iniciativa parteix de les reunions del grup de treball de Centres Tecnològics Turístics, promogut per l’Institut Valencià de Tecnologies turístiques (Invat·tur) i pel propi Thinktur. La finalitat d’aquest treball esla posada en valor de la labor realitzada per aquests centres, donar una major difusió a les activitats que s’engeguen i generar iniciatives conjuntes entre les entitats.
L’ebook Intel·ligència Artificial: desenvolupaments en turisme va ser presentat en l’àrea de FiturtechY de Fitur 2018 per Álvaro Carrillo de Barnús, director general de la Plataforma Tecnològica del Turisme Thinktur. En la presentació, Carrillo de Barnús va destacar el paper de Thinktur com un ecosistema d’agents proveïdors de tecnologia, béns i serveis del sector turístic que pretén millorar la seua competitivitat i establir aliances.
En el projecte han participat a més d’Invat·tur i Thinktur, AndalucíaLab, FIT Canàries, Institut de Turisme de la Regió de Múrcia, Institut Tecnològic Hoteler -ITH, PCTT- Parc Científic Tecnològic Turístic d’Oci, Tecnalia, Turistec i Vicomtech.