03/09/2015

El Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme destina 1,6 milions per a millorar la xarxa wifi del sector turístic valencià

 
El Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme destina, a través de l’entitat pública Red.es, més d’1,6 d’euros milions per a millorar la xarxa wifi del sector turístic valencià. Hotels, allotjaments rurals i càmpings poden accedir a aquesta subvenció la finalitat de la qual és renovar les infraestructures relacionades amb la comunicació, amb la finalitat de donar un millor servei als seus clients.
La finalitat d’aquesta subvenció és oferir un servei d’accés a Internet gratuït i de qualitat als clients, des de qualsevol part de l’establiment, i que permeta absorbir l’augment de dispositius mòbils disponibles per persona.

Aquest programa, publicat en el BOE el passat 27 d’agost, compta amb una dotació total per a totes les comunitats autònomes de 15 milions d’euros. Les ajudes financeres poden cobrir fins al 80% del projecte de desplegament o millora de la xarxa sense fil dels establiments turístics, amb un màxim de 25.000 euros i un mínim de 6.250 euros.
Les xarxes sense fils dels hotels sol·licitants han de ser gratuïtes per als seus clients, ser segures i contemplar la gestió d’ample de banda entre els diferents usuaris per a garantir un accés a Internet de qualitat. Han d’oferir cobertura en pràcticament la totalitat de l’establiment, incloent habitacions i zones comunes. L’accés a Internet sense fil gratuït en els hotels és un dels serveis més demandats i benvolguts pels clients.
El programa d’ajudes està cofinançat per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Dins del marc de l’Agenda Digital per a Espanya, el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme promou el desenvolupament de l’economia digital per a aconseguir el creixement, la competitivitat i la internacionalització de les empreses espanyoles.
El termini de sol·licitud d’ajudes s’obrirà el 15 d’octubre de 1015 i romandrà obert fins al 16 de novembre de 2015.