21/12/2018

La Comissió de seguiment del Brexit trasllada un missatge de tranquil·litat al sector turístic

La comissió de seguiment del Brexit, presidida pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha traslladat avui al sector turístic de la Comunitat Valenciana un missatge de tranquil·litat davant els possibles escenaris que es contemplen amb l’eixida de Regne Unit de la Unió Europea.
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que “des de Turisme Comunitat Valenciana hem organitzat aquesta sessió amb els actors de l’àmbit turístic i amb la participació de l’expert en dret comunitari, Daniel Sarmiento, que ens ha aportat les claus davant els diferents escenaris que hi ha sobre la taula davant el Brexit”. 
Després de la reunió, Francesc Colomer ha ressaltat que “la fortalesa del sector turístic de la Comunitat Valenciana ens fan ser optimistes, malgrat les decisions administratives que puguen vindre”.
A més, Colomer ha destacat “las avantatges competitius de la Comunitat Valenciana, la fortalesa que tenen Benidorm i Costa Blanca per a continuar seduint al mercat britànic”.
20181221_Brexit dos
En aquesta línia ha recalcat que “tenim que adaptar la nostra estratègia de màrqueting i promoció a aquest escenari, però des del coneixement que aquesta Comunitat té una gran capacitat de reclam per al mercat britànic”.
El responsable de Turisme ha recalcat “el compromís de la Generalitat amb el sector turístic davant la incertesa generada pel Brexit, per açò per açò hem convocat aquesta comissió de seguiment del Brexit que el Consell té constituït des del moment que es va decidir per referendum l’eixida de Regne Unit de la Unió Europea fa ara dos anys”.
Per la seua banda, l’especialista en dret comunitari, Daniel Sarmiento, ha llançat un missatge de tranquil·litat “davant els possibles escenaris del Brexit”. Així, ha explicat que un dels escenaris possibles seria “indolor per a ambdues parts on es garanteix tràfic de mercaderies, flux de persones, o tràfic aeri”.
Daniel Sarmiento, ha assenyalat que “fins i tot davant un escenari de Brexit dur, que és el que més preocupa al sector, durant aquests dies estem rebent informació per part de la Comissió Europea tranquil·litzadores”. En aquest sentit, ha explicat que “segons aquestes informacions, es garantiria el flux de persones lliurement a Europa per un període de 90 dies, la qual cosa va a facilitar el turisme i, a més, en el tràfic aeri s’ha donat una garantia que hi haurà vols amb reciprocitat, que garantiria l’activitat turística”.