19/04/2017

Raquel Huete lliura als hotelers de Benidorm els nous distintius per a empreses turístiques de la Comunitat Valenciana

 
La directora general de Turisme, Raquel Huete, ha lliurat aquest matí en l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) a Benidorm els distintius per a empreses turístiques de la Comunitat Valenciana, proposats pel nou decret turístic aprovat el passat mes de gener a proposta de l’Agència Valenciana del Turisme.
 
Totes les empreses turístiques valencianes hauran de comptar amb els nous distintius en un termini màxim de dos anys des de l’entrada en vigor del decret.
 
Raquel Huete ha explicat que “els nous distintius s’han consensuat amb el sector durant tot el procés, són més moderns i estan adaptats a la normativa europea”. La directora ha precisat que “les plaques estan harmonitzades i expliquen a més amb una versió LED i donen una imatge molt més actual”.
 
Huete ha destacat que “en el cas dels establiments hotelers a més de recuperar la H internacional s’ha establit una baremació d’hotels i categories”. La directora ha postil·lat que les Agències de Viatges, els allotjaments rurals o el turisme actiu també compten amb els seus distintius.
 
La directora ha recordat també que tots els establiments turístics valencians tenen dos anys de manca per a implantar les noves plaques. “El procés es farà a poc a poc i els nous distintius conviuran amb els antics durant aquest període de temps”.
 
Per la seua banda, la secretària general d’Hosbec, Nuria Montes, va reconèixer que els nous distintius són el resultat de dos anys de treball conjunt amb l’Administració. “Estem molt satisfets amb la nova imatge i amb la recuperació de la placa blava internacional per als establiments hotelers”, ha precisat.
 
Els distintius es configuren com un dels principals mecanismes d’informació sobre el tipus de servei i quantitat de possibles prestacions amb les quals explica cada establiment turístic. Els nous distintius són de metacrilat amb vinil imprés i en ells figuren els símbols corresponents a cada tipus o modalitat d’empresa i altres informacions com els estels o la categoria. Tots els distintius contenen el logotip institucional Comunitat Valenciana, la impressió d’orla, símbols i textos de categoria atorgada, modalitat i especialitat.
 
El decret pretén, a més, que els distintius siguen fàcilment identificables i siguen una garantia de control i qualitat per a evitar l’intrusisme. Estèticament els fons s’han dissenyat de diferents colors. D’aquesta forma, els hotels recuperen el seu fons blau, els apartaments estan en roig, els càmpings en verd, allotjaments rurals en marró, les agències de viatges en taronja i els restaurants en gris.