14/09/2018

Red.es destina més de dotze milions d'euros per a projectes de turisme intel·ligent de la Comunitat Valenciana

El Ministeri d’Economia i Empresa, a través de Red.es, ha destinat 12.356.230,21 euros per a tres projectes en destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana. Aquests projectes, dirigits a l’impuls i aplicació de les tecnologies de la informació i la comunicació per a transformar els territoris en intel·ligents, corresponen a les diputacions d’Alacant i València i al municipi de Benidorm.
Per al desenvolupament dels programes, les entitats locals hauran de fer-se càrrec d’entre un 20% i un 40% del cost total estimat de cada iniciativa. En el cas de Benidorm, l’Ajuntament rebrà 4.023.058,74 euros, mentre que per a la Diputació d’Alacant seran 2.642.593,47 euros i per a la de València 5.690.578,00 euros. En total, han sigut seleccionats 24 projectes de nou comunitats autònomes, la qual cosa implica una inversió de 68,3 milions d’euros.
Sensorización, gestió intel·ligent, serveis per a la gestió turística o integració de totes les fonts d’informació a través de plataformes són les propostes de les entitats valencianes. L’objectiu final és oferir serveis diferencials i competitius que garantisquen, al seu torn, un desenvolupament sostenible, accessible per a tots, que milloren l’experiència del visitant i la qualitat de vida del resident. Açò redundarà en l’impuls de la Comunitat Valenciana cap a la seua transformació en territori intel·ligent, tasca en la qual també treballa l’Oficina d’Assistència Tècnica a destinacions intel·ligents de la Comunitat Valenciana.
El director general de Red.es, David Cierco, qui ha donat a conèixer la resolució de la convocatòria d’ajudes a Destinacions Turístiques Intel·ligents, ha assenyalat: “Aquestes xifres, juntament amb el nombre d’actuacions que les recolzen, estan produint un efecte tractor del sector i creant una indústria nacional entorn de les ciutats intel·ligents que ha de ser exportable a altres països per a aconseguir la internacionalització del nostre model”.
Benidorm, Destinació Turística Intel·ligent
L’alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha explicat que el projecte valorat íntegrament en 4.023.058,74 milions d’euros va a permetre “avançar en la transformació digital en la qual està immersa Benidorm” amb l’objectiu de “convertir-se en la primera Destinació Turística Intel·ligent certificat del món”. La concessió d’aquesta subvenció, per tant, és “notícia important i molt positiva per a la ciutat i per a l’interès de tots, de residents i d’els qui ens visiten”.
El projecte Benidorm, Destinació Turística Intel·ligent i Sostenible, que pivota sobre quatre eixos que són Gestió intel·ligent, Platges intel·ligents, Sostenibilitat i eficiència energètica, i Satisfacció turística i ciutadana, ha aconseguit una puntuació de 7,72 punts, sent la cinquena millor valoració de les 24 administracions beneficiàries d’aquesta convocatòria de Red.es.