07/05/2019

Una trentena de participants en el taller de realitat virtual, augmentada i estesa celebrat en Invat·tur

En el marc del programa de Transformació Digital del sector turístic de la Comunitat Valenciana, l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques ha acollit el taller de Realitat virtual, augmentada i estesa aplicades al turisme. El taller ha comptat amb una trentena de participants.
Les tres realitats han sigut analitzades per Juan Simón García, president de l’Associació Valenciana de Realitat Estesa (AVRE) i Javier Ortizá Palomares, CEO de Quasar Dynamics. Mario Villar, director d’Intel·ligència Turística de la Comunitat Valenciana, ha presentat la jornada que ha conclòs amb una activitat pràctica en el Smart Lab, el laboratori tecnològic d’Invat·tur.

 
Durant el taller, els ponents han explicat les diferències que existeixen entre les tres realitats.
En primer lloc, la realitat virtual (RV) és la que fa que l’usuari tinga sensació d’estar immers en l’experiència en si, sense tenir contacte amb la realitat exterior. La RV es realitza sempre a través de l’ús d’un dispositiu i normalment mantenint les mans ocupades, els aparells que tenim en les mans són els que transmeten la sensació de realitat.
La realitat augmentada és una barreja de l’entorn real amb objectes digitals, és a dir a la nostra realitat que veiem, se li afigen objectes o animacions que interactuen amb el món real.
La realitat estesa és una barreja de les dos anteriors, és a dir, la qual cosa fa és portar el món real al món virtual i les mans normalment les tens lliures. Per a aquesta realitat es necessiten unes ulleres capaces de crear holografíes.
Aquest tipus de dispositius i realitats aporten al turisme un valor afegit per la seua immersió en les destinacions i en particular en la patrimoni cultural d’aquests, una qüestió important ja que Espanya és el tercer país a nivell mundial amb més patrimoni de la humanitat, segons les dades publicades per la UNESCO.